Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat că slujbele și rugăciunile colective din noaptea de Înviere se vor desfășura atât în interiorul bisericilor, cât și în afara lor, ocazie cu care a vorbit despre regulile de protecție sanitară: „În interiorul bisericilor, cu mască, doi metri distanțare; în exterior, cu mască, un metru și jumătate distanțare”, a spus demnitarul, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

”În perioada următoare, am solicitat structurilor noastre o vizibilitate sporită în spațiul public, atât în ceea ce privește forțele de ordine publică în perimetrul stradal, cât și structurile de Poliție Rutieră pentru fluidizarea circulației rutiere în principalele zone. Concret, ce avem voie și ce nu avem voie să facem, prin hotărârea CNSU, știm foarte bine, circulația în noaptea de Înviere este permisă în intervalul orar 22 – 5 dimineața. Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară atât în interior, cât și în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare fizică”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, miercuri seară, pe B1 TV.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a dat asigurări că autoritățile nu vor ezita să ia măsuri dacă regulile anti-COVID vor fi încălcate în noaptea de Înviere. Precizarea vine mai ales pentru cei care au de gând să profite de ridicarea temporară a restricției de circulație, pentru a merge la petreceri.

Circulația va fi liberă în noaptea de Înviere strict pentru deplasarea la biserică. Totuși, cei care vor ieși atunci din casă nu vor fi nevoiți să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere.

Comments

comments