Fără animale sălbatice la circ! Parlamentul României a votat legea care interzice acest lucru

0
446

Azi, plenul Camerei Deputaților a votat legea care interzice folosirea animalelor în circuri și spectacole!

Legea a fost iniţiată imediat după tragedia de anul trecut, de la Circul Globus, când un incendiu a ucis o mulţime de animale din padocuri şi cuşti, care au ars de vii, fără nici un fel de şansă de a fi salvate.

Printre cei mai mulţumiţi de acest succes sunt reprezentanţii World Wide Found Romania, în frunte cu directorul Csibi Magor, care a explicat pe contul de Facebook de ce era nevoie de o astfel de lege şi cine sunt cei cărora li se datorează.

“€Victorie uriașă!!!
Imaginea de mai jos devine istorie în țara noastră și din fericire nu vor mai exista imagini cu animale maltratate, suferind din cauza unor spectacole sinistre menite să ne distreze. Revolta mea după incidentul de la Circul Globus a fost transformat cu ajutorul vostru într-o mișcare puternică, care s-a finalizat cu o lege nouă care să facă un pas înainte spre o societate mai umană, mai evoluată.

În câteva ore aproape 60.000 de oameni au zis că nu mai vor animale în spectacole, iar vocea noastră a fost preluată de oamei ca Petre Florin Manole sau Korodi Attila, iar legea inițiată în legislatura trecută de Remus Cernea cu ajutorul lui Kuki Alexandru Barbuceanu și Vier Pfoten a adunat votul majorității din Parlament. E de apreciat și precedentul creat de Primăria Municipiul București, a Sectorului 1 și ajutorul de la Anca Florea.

Vă mulțumesc TUTUROR!!!!!

Azi ne bucurăm pentru acest pas mare înainte, sperând că și mâine vom reuși să oprim o nouă încercare de a relansa vânătoarea la trofeu la urși, lupi sau pisici sălbatice!”a scris Csibi Magor.

Animalele care se vor mai putea fi admirate în circuri, fiind exceptate de la aceasstă lege, sunt câinii, caii şi anumite păsări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here