Luna viitoare se împlinesc doi ani de când şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, medicul Dan Manu, a fost autorul unui accident rutier care s-a soldat cu decesul celui lovit. Victima, Gheorghe Martinescu, era chiar o cunoştinţă apropiată a medicului, în speţă patronul firmei de construcţii „€SC Martinescu Mat-Construct din Ştefăneşti”€, vecin cu Dan Manu, dar şi omul care i-a furnizat cele necesare atunci când şeful SML s-a apucat să îşi ridice casa. Deşi la început părea a fi vorba de un accident uşor, iar victima va scăpa doar cu câteva leziuni, după trei săptămâni Gheorghe Martinescu a decedat în spital, în urma unor traumatisme cranio-cerebrale.

Ziua de 6 noiembrie 2011 a fost o zi fatidică pentru Gheorghe Martinescu. În jurul orei 7.00 a venit la firmă, lăsându-şi maşina în parcarea de la Ana Imep, după care a vrut să traverseze strada prin loc nepermis, pentru a ajunge la birou. S-a oprit pe axul drumului, aşteptând să treacă maşinile de pe sensul spre Piteşti, moment în care a fost agăţat şi lovit la cap de oglinda retrovizoare a Jeep-ului condus de doctorul Manu. Şeful SML a coborât imediat din maşină şi i-a acordat primul ajutor celui lovit, timp în care a sunat şi la Ambulanţă. „€Tata a fost dus repede la Spitalul Judeţean, iar aici i s-a făcut un tomograf, în urma căruia ni s-a comunicat că nu are nimic în afară de două cucuie. Totuşi, au zis că-l internează pentru 24 de ore, ca să-l ţină sub observaţie. Seara a fost mama pe la el şi a văzut că începuse să îşi piardă cunoştinţa, pentru ca, a doua zi, să aflăm că intrase în comă. L-am dus de urgenţă la Bucureşti, la spitalul „€Bagdasar Arseni”€・ unde ni s-a spus că se formaseră nişte cheaguri la cap în urma loviturii de la accident. Ni s-a mai spus că, dacă veneam mai devreme, şansele să se vindece erau mult mai mari. De aceea consider că tata a murit cu zile, mai ales că atunci, la Spitalul Judeţean, abia se primise tomograful şi nu exista un specialist care să interpreteze tomografia tatălui meu, pe care se vedeau clar cheagurile”€, povesteşte Cosmin Martinescu, fiul omului de afaceri.

În urma accidentului, doctorul Dan Manu a primit NUP

După trei săptămâni de tratament, Gheorghe Martinescu a murit, iar pe certificatul de deces s-a scris că moartea a survenit în urma traumatismelor provocate de accident, însă într-un raport medical, care a ajuns şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, mai era stipulat şi faptul că starea sănătăţii bărbatului s-a agravat şi în urma unor afecţiuni mai vechi ale ficatului. Pe baza actelor medicale, dar şi a expertizei făcute la locul accidentului, dosarul deschis pe numele doctorului Dan Manu s-a soluţionat cu neînceperea urmării penale, lucru cu care familia mortului nu s-a împăcat nici până acum şi cere redeschiderea cazului. „€Este foarte adevărat că Dan Manu s-a interesat mereu de starea tatălui meu, chiar şi la Bucureşti. În plus, ne-a ajutat să facem rost de nişte medicamente atunci, care se găseau foarte greu. Însă, este vorba de moartea unui om de care el se face vinovat şi vrem să plătească pentru asta. Nu vreau să fiu înţeles greşit: eu nu vreau nimic de la Dan Manu. Vreau doar ca dosarul să fie redeschis şi făcută o nouă anchet㔀, a mai subliniat fiul celui decedat. În plus, tânărul a mai adăugat faptul că a fost extrem de nemulţumit de modul în care s-a făcut expertiza la locul accidentului. „€Noi am cerut Poliţiei din Ştefăneşti ca expertiza să fie făcută de Institutul Naţional de Criminalistică de la Bucureşti, dar mi-au spus că nu este cazul. Au chemat ei un expert de pe la Câmpulung, Romeo Savu, care a stabilit că doctorul Manu mergea cu 30 de km la oră în momentul producerii accidentului. Nu avea cum să aibă o astfel de viteză din moment ce, în urma loviturii, oglinda s-a rupt din suport, ieşindu-i chiar şi firele! Pe de altă parte, expertul pus de familia mea a stabilit că doctorul circula cu 60 de km la oră. Părerea mea este că vina le-a aparţinut amândurora, pentru că nici tata nu avea ce să caute pe mijlocul străzii, dar nici doctorul Manu nu poate fi absolvit de orice vină. Eu nu înţeleg cum acest dosar, început cu acuzaţia de vătămare corporală şi, cu schimbarea încadrării, ulterior, în omor din culpă, s-a putut încheia cu NUP”, a completat Cosmin Martinescu, cel care cere redeschiderea dosarului doctorului Dan Manu.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI