Facebook schimbă regulile pentru reclamele electorale. Cunoscută rețea de socializare va lansa în Europa un sistem de verificare a reclamelor electorale care va intra în funcțiune în următoarele luni. Astfel, reclamele electorale cumpărate pe Facebook vor fi verificate în Europa pe baza unui sistem care ar trebui să intre în funcțiune înaintea alegerilor pentru Parlamentul European de luna mai.

Facebook are reguli diferite, de la regiune la regiune, prin care a verificat în ultimii doi ani reclamele cu caracter electoral. Sistemul se află încă în faza de învățare și pare uneori să aplice reguli ad-hoc, în funcție de situație.

Scopul final al Facebook din acest punct de vedere rămâne, însă, crearea unui set de reguli universal valabile, care să poată fi aplicare eficient la nivel global. Până să funcționeze în Europa, sistemul va intra în funcțiune în Nigeria, înainte de alegerile prezidențiale din 16 februarie. Una din regulile pentru Nigeria este ca reclamele electorale să-și aibă originea pe teritoriul țării.

Comments

comments