Fabrica ilegal ţigări într-un garaj insalubru din Costeşti. O fabrică ilegală de tutun a fost descoperită în gospodăria unui traficant din judeţul Argeş. Peste 300 kg de tutun şi aproximativ 4000 de tuburi de ţigarete, confecţionate în condiţii mizere într-un garaj, au fost confiscate de poliţişti.

Fabrica ilegală de tutun a fost descoperită, marţi dimineaţă, de poliţiştii argeşeni în casa unui bărbat de 61 de ani, din Costeşti, judeţul Argeş.

Traficantul avea în gospodărie o cultură de plante de tutun, din care a confecţionat în condiţii insalubre produse sub formă de ţigarete şi tutun mărunţit pe care intenţiona să le vândă pe piaţa de consum.

Peste 300 de kg de tutun şi aproximativ 4000 de tuburi de ţigarete au fost confiscate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, din casa individului.

La activităţile de percheziţie au participat şi poliţişti din cadrul Direcţiei Vamale Ploieşti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş. Bărbatul de 61 de ani, împreună cu o altă persoană au fost duse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Potrivit unui comunicat oficial al IJP Argeş, în dimineaţa zilei de 29 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în oraşul Costeşti, la persoane bănuite de producerea de produse accizabile care intra sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, fapte prevăzute de Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

În urma percheziţilor, au fost descoperite și ridicate peste 300 de kg de tutun, aproximativ 4.000 de tuburi de ţigarete şi 3 maşini de tocat.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI