Caroli Foods Group, companie care activează în industria produselor din carne ambalate și care are o fabrică în Pitești, a fost preluată de Sigma Alimentos, după ce compania mexicană a cumpărat 51% din acţiunile Caroli, adăugându-le la pachetul de 49% pe care îl deţinea deja prin Campofrio Food Group.

Tranzacţia curentă nu implică schimbări majore în ceea ce priveşte managementul, Khaled El Solh rămânând în continuare director general al Caroli Foods Group, alături de echipa sa de conducere.

„Cu ajutorul know-how-ul grupului Sigma în ceea ce priveşte categoriile de produse şi extinderea în alte zone geografice, am identificat, împreună, oportunităţi de creştere a business-ului Caroli în categorii şi pieţe noi”, a declarat Talal El Solh, unul dintre acţionarii principali ai Caroli Foods şi Supervisory Board Chairman.

Caroli Foods Group şi Campofrio s-au asociat în 2010, Campofrio deţinând o cotă de 49% din Caroli. În 2014, prin expansiunea companiei Sigma în Europa şi achiziţionarea companiei Campofrio, Sigma a devenit, de asemenea, un acţionar minoritar în compania românească.

Caroli a fost înfiinţată la Bucureşti, în 1994, şi are mai multe mărci, precum Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro şi Primo. Grupul Caroli are peste 1.200 de angajaţi, o fabrică în Piteşti, o reţea de distribuţie şi vânzări nete de peste 100 de milioane de euro în 2016 şi un venit net de 88 de milioane de euro.

Comments

comments