Fabrica de tapiţerii auto ADIENT Piteşti îşi măreşte capacitatea de producţie cu 20% şi creeazǎ încă 200 de noi locuri de muncă în Piteşti. Investiţia totală a fost de peste 1.000.000 Euro.
La evenimentul care a marcat acest moment important pentru companie au participat Amalia Săceleanu – Plant Manager Trim Piteşti, Vladimir Teplik – Vice President Operations Trim, Peter Kancian – Director Operations Trim şi managerii fabricilor TRIM (care produc husele pentru scaunele auto) din Europa (Macedonia, Belgia, Rusia, Cehia, Slovacia). Oaspeții din străinatate au vizitat noile linii de producţie şi s-au întâlnit cu presa locală.
Pentru a-şi menţine poziția de lider în domeniu, pe lângă investiţia în echipamente performante, se doreşte continuarea investiţiilor în factorul uman, consolidarea echipei Adient Trim Piteşti, care stă la baza acestor realizări, cât și cooptarea unor noi colegi, care se vor alătura echipei.
Pentru că „Adient Trim Piteşti este locul potrivit, pentru omul potrivit! Angajatul ideal trebuie să aibă cunoştinţe şi aptitudini în coaserea materialelor textile, dar firma organizează şi cursuri de calificare pentru cei care dovedesc că au potenţial. Salariul minim în cadrul firmei pleacă de la 1.980 lei şi creşte periodic. Suntem competitivi, suntem o echipă, împreună ne construim viitorul şi ne dorim alături oameni harnici şi serioşi. Aceştia vor fi distribuiţi în echipele existente pentru că este foarte importantă integrarea lor, iar acest lucru este mai uşor de realizat având alături angajaţi cu experienţă”・a declarat Amalia Săceleanu, Plant Manager Trim Pitești.
Ca reprezentantă în România ai celui mai important producător mondial de scaune auto, echipa Adient consideră că are o responsabilitate deosebită faţă de oamenii din lumea întreagă, care se bucurä zilnic de calitatea, confortul şi siguranţa produselor fabricate la Adient Trim Piteşti.
În fiecare an, tapiţeriile auto realizate la fabrica Adient Trim din Piteşti se regăsesc pe mai mult de 1.150.000 de maşini din întreagă lume. Producţia se realizeazà folosind utilaje de ultima generaţie, iar calitatea extrem de ridicată a produselor şi profesionalismul echipei au ajutat compania sǎ devină un reper în domeniul sau de activitate, la nivel internaţional.
Fabrica ADIENT din Piteşti are în prezent 2.159 de angajaţi şi se află în plin proces de recrutare, ca urmare a extinderii capacităţilor de producţie.
Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.800 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică, Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv armäturi metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii).
Despre Adient:
Adient este lider global în producţia de scaune auto. Cu 75.000 de angajaţi în 230 de fabrici aflate în 33 de ţări din întreagă lume, produce şi livrează scaune pentru toate clasele de vehicule. De la sisteme complete påna la componente individuale, expertiză producătorului se reflectă în fiecare pas de fabricare a scaunelor auto al pr oastra se ocesului. Abilitäţile integrate, în-house, permit urmărirea produsului de la etapă de cercetare şi design, până la proiectare şi fabricare, această muncă regăsindu-se în echiparea a 25 de mililoane de vehicule, în fiecare an.
În 31 octombrie 2016, Adient şi-a anunţat debutul că o corporaţie independenţa, listată la bursă, după finalizarea separării de Johnson Control Internaţional. Desprinsă din Johnson Control Automotive Seating, Adient se poziţionează că lider în industria producţiei de scaune auto la nivel global.
Adient are în vedere creşterea investiţiilor în produse şi tehnologii inovatoare, aliniate cu tendinţele industriei auto, precum pilotarea autonomă, electrificarea, necesitatea dotării cu scaune uşoare ce ocupă puţin spaţiu, precum şi capacitatea de a personaliza produsele şi capabilităţile oferite de automobil. Se urmăreşte exploatarea oportunităţilor oferite de pieţele adiacente, în afară industriei auto tradisionale, precum vehicule comerciale, trenuri de pasageri şi scaune pentru avioane.