Expoziţii de artă în spaţiu privat? Da, se poate! Business Forum Pitesti, de pe Bulevardul I. C. Brătianu, nr. 48-52 (clădirea nouă de birouri din intersectia I.C. Brătianu – Calea Bucureşti), găzduieşte, până la sfârşitul lunii aprilie, expoziţia „Argeşul autentic – NUCŞOARA”, cuprinzând lucrări de Lucia Junca – o pictoriţă basarabeancă îndrăgostită de oamenii şi locurile minunate ale judeţului nostru.

Neconvenţionala galerie se numeşte “Totul pentru Viaţă” şi promovează pictori români şi străini pe tot parcursul anului. Ea a luat naştere din dorinţa de a promova arta şi frumosul şi iniţiativa a două doamne speciale, jurnalista Elena Iagăr şi specialista în Marketing şi PR Dana Stănică. 

Alegerea pictoriţei Lucia Junca pentru inaugurarea galeriei nu a fost una întâmplătoare. Dincolo de afecţiunea sa pentru Argeş şi Nucşoara, în mod special, artista basarabeancă este recomandată de un CV destul de impresionant şi expoziţiile realizate până acum.   

LUCIA JUNCA Curriculum Vitae

Data si locul nasterii
8 februarie 1965, s. Mileşeni, Călăraşi, Moldova

Studii
1977-1983 – Liceul Republican de Arte Plastice “I.Vieru”, Chişinău, Moldova
1989-1995 – Universitatea de Arte, Chişinău, Moldova

Expozitii solo
2000 – Fondul Monetar International, Chişinău, Moldova

Expozitii grup
1991 – Moscova, Rusia
1993, 1995 – Autumnala, Centrul Expoziţional “C. Brâncuşi”, Chişinău, Moldova
1995 – Expoziţia tinerilor artişti, MoldEXPO, Chişinău, Moldova
1996 – Chişinău, Moldova
1997 – “Mesaje de la Tzara – Reflectii în RE”, Chişinău, Moldova 2000 – Saloanele de primăvară, Centrul Expoziţional “C. Brâncuşi”, Chişinău, Moldova
2002 – CarbonART, s. Tipova, Rezina, Moldova

Lucrări în colecţii particulare
Moldova, România, Rusia, Germania, SUA

Comments

comments

DISTRIBUIȚI