Expoziție de icoane la Universitatea din Pitești. A fost lansat și catalogul “Sfânta Muceniță Filoteea – opt secole de la martiriu”

1,739 views

Cu  ocazia celor opt secole de la martiriu a Sfintei Mucenițe Filoteea , ocrotitoarea Argeșului, la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității Pitești, studenții Departamentului de Teologie – Artă Sacră, sub atenta supraveghere a Conf. Univ. Dr. Dorin Grecu, au organizat o expoziție de icoane.

La eveniment au participat: IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului, deputat Simona Bucura – Oprescu, Mihail Sachelarie – directorul Bibliotecii Județene Argeș, Cornel Popescu – directorul Muzeului Județean Argeș, prof. Adrian Samarescu – Prorector al Univ.din Pitesti, Cosmin Barbulescu – Decanul Facultății de Teologie, Litere, Istorie si Arte din Pitești. Amfitrionul evenimentului a fost Pr. Lect. Univ. Dr. Gheorghe Garbea – directorul departamentului Teologie din cadrul facultății. Evenimentul a inceput cu o slujba de Tedeum oficiata de IPS Calinic, iar raspunsurile la strana au fost date de corul facultatii de Teologie format din preoti si studenti.

Cu această ocazie a fost lansat un catalog de expozitie, intitulat “Sfânta Muceniță Filoteea – opt secole de la martiriu”, aparut la Editura Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului. Catalogul cuprinde lucrari ale studentilor Departamentului Teologie – Arta Sacra. Luând cuvântul, IPS Parinte Calinic a indemnat toti tinerii la unitate si dragoste fata de tara, popor, traditii si credinta stramoseasca.

Comments

comments