Exponatul lunii la Muzeul Judeţean Argeş: Anuarul Ordinului „Mihai Viteazul”

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna iulie, în cadrul mini expoziţiei Exponatul lunii, „Anuarul Ordinului „Mihai Viteazul” 1916-1920 și Ordinul ,,Mihai Viteazul” clasa a III-a, acordat lui Constantin Calotescu, comandant al Regimentului 4 Infanterie”.

Tipărit la București, în anul 1920, anuarul conține totalitatea persoanelor care au primit „Ordinul Mihai Viteazul”, în Primul Război Mondial și în războiul româno-ungar, din 1919. Printre personalitățile de marcă menționate în anuar se regăsesc: mareșalul francez Jacques Joffre, generalul american John Pershing, feldmareșalul britanic Sir Douglas Haig, mareșalul român Alexandru Averescu, și mulți alții.

Ordinul ,,Mihai Viteazul” clasa a III-a a fost acordat lui Constantin Calotescu, la data de 11 august 1917, pentru vitejia cu care a condus Regimentul 4 Infanterie și Regimentul 2 Vânători în bătălia de la Mărăști.

Exponatul lunii va putea fi admirat de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00, la sediul Muzeului Judeţean Argeş din strada Armand Călinescu, nr. 44, intrarea fiind liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here