Exponatul lunii iunie la Muzeul Județean: Cupele de campioană a României cucerite de FC Argeș

0
46

Exponatul lunii iunie la Muzeul Județean: Cupele de campioană a României cucerite de FC Argeș. Muzeul Județean Argeș propune publicului o nouă prezentare din colecția sa, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, Cupele decernate echipei F.C. Argeș pentru câștigarea celor două titluri de campioană la fotbal.

FC Argeș Pitești a fost una din echipele de vârf ale anilor ’70, reuşind să câştige în acea perioadă două titluri de campioană la fotbal. Primul titlul de campioană a fost câștigat în ediția de campionat 1971/1972. Cupa primită atunci este alcătuită din două corpuri de marmură. Cele două mânere sunt din fier iar postamentul are 8 cm înălțime. De asemenea trunchiul are diametrul de 3 cm in partea de sus iar, la partea de bază, diametrul este de 10 cm. În partea de jos a cupei este inscripționat următorul text:

,,F.R. Fotbal

Locul I

Campionatul Divizionar A

Ediția 1971-1972

F.C. Argeș Pitești”

Cel de al doilea titlu de campioană a lui F.C. Argeş a fost câștigat după şapte ani, în ediţia de campionat 1978-1979. Cupa acordată atunci este din porţelan şi are următoarea inscripţie pe ea:

,,Campionatul Divizionar A

Federaţia Română de

Fotbal

Ediţia 1978-1979

Locul I”

Cupa are o înălțime de 42 de cm. Diametrul în partea de sus este de 10,5 cm iar în partea de jos de 13 cm.

Exponatul lunii iunie poate fi vizitat de luni până duminică, între orele 9:00-19:00, în vitrina special amenajată în holul de la intrarea din Bulevardul Eroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here