Exploatat ca un sclav, la o stână din Argeș! Salvat după trei ani de chin!

Salvat de Poliție după trei ani de chin și exploatare asemenea unui sclav! Profitând că bărbatul e într-o situație vulnerabilă și nu are cine să îl protejeze, un proprietar de stână din apropierea Piteștiului a crezut că își poate bate joc de un suflet și așa chinuit și a contribuit și mai mult la suferința acestuia. După munci grele, fără odihnă, bietul om nu avea parte nici măcar de mâncare cum trebuie sau de un adăpost corespunzător.

Polițiștii din zonă au aflat însă de situație și au transmis mai departe informația, astfel că joi au fost realizate două descinderi și l-au reținut pe exploatator. Între timp, a primit și mandat de arestare pentru 30 de zile pentru trafic de persoane.

La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Argeș, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – august 2023, un bărbat, de 56 de ani, din județul Argeș, ar fi recrutat și exploatat o victimă majoră, aflată în stare de vădită vulnerabilitate, cauzată de situația socială, a lipsei de educație și accentuatelor probleme de sănătate, pe care ar fi obligat-o la prestarea, în mod repetat, de munci neremunerate, într-o stână din județul Argeș.

Totodată, victima ar fi fost adăpostită în condiții improprii, lipsită de hrană corespunzătoare și de îngrijirea medicală adecvată bolii de care suferă.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a admis propunerea de arestare preventivă a bănuitului, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Victima a beneficiat de măsuri de sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție” se arată într-un comunicat al IJP Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.