„Experimentul Pitești – reeducarea prin tortură”, ediția cu numărul 22! Mesajul primarului Cristian Gentea

Indiferent ce facem sau ratăm să facem va influența istoria”, spunea, în urmă cu un secol, laureatul Nobel pentru pace, Arthur Henderson. 

În Pitești, acum mai bine de 7 decenii, o generație de tineri a marcat istoria acestui oraș și a unei țări întregi. Experimentul căruia i-au fost victime mii de studenți și chiar liceeni a rămas în memoria lumii ca un fenomen al întunericului pe care oamenii îl pot crea, atunci când orice reper moral sau spiritual este abandonat.

Fiecare generație care vine trebuie să reconcilieze un trecut asumat. Consider că, fără cunoașterea și asumarea trecutului, fără înțelegerea mecanismelor care au făcut posibilă traiectoria unui popor și a unei comunități, nu există evoluție.

De aceea, felicit, și anul acesta organizatorii evenimentului: Simpozionul despre „Experimentul Pitești – reeducarea prin tortură”! Este ediția a XXII-a, pe care, cu tradiție, municipalitatea piteșteană o susține.

Să fim recunoscători că avem șansa unui viitor pe care îl putem construi cunoscând istoria, un viitor care să nu repete greșelile de acum 70 de ani!” este mesajul primarului Piteștiului, Cristian Gentea, la deschiderea simpozionului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here