“Expediția Pumori 2018” povestită de eroul ei, Teofil Vlad. Luni, 17 decembrie, la Biblioteca Judeţeană Argeş

Luni, 17 decembrie 2018, la ora 17.00, la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu – Sala de Lectură, alpinistul Teofil Vlad va face o prezentare despre ascensiunea pe Vârful Pumori – “Expediția Pumori 2018”.

Alpiniştii români Teofil Vlad – membru Salvamont Argeş, Zsolt Torok şi Romică Popa au reuşit, în luna octombrie, să deschidă o nouă rută pentru ascensiunea pe vârful Pumori, supranumit “fiica Everestului”. „Les voyages du Petit Prince” este numele traseului linie nouă în Peretele Sudic al muntelui Pumori realizat de alpiniştii români, traseu ce este deja recunoscut în comunitatea mondială a alpiniştilor drept “ruta românească”.

“Expeditia Viva Pumori şi-a atins principalul obiectiv: împreună cu Zsolt Torok şi Romică Popa am urcat pe vârful Pumori 7161 metri pe o rută nouă. Deschiderea unei rute noi pe un munte aşa de mare părea science-fiction pentru mine acum ceva vreme şi mă gândeam că, din punctul meu de vedere, va rămâne în cărțile lui Mick Fowler, Peter Boardman sau Joe Tasker, care m-au inspirat. În timp, am învățat să sper, să cred şi să vreau. Deşi inițial Pumori suna bine urcat şi pe ruta normală, care nu este deloc uşoară, ințiativa de a încerca o premieră a venit la momentul potrivit. Aşa cum în 2013 pe Nanga Parbat am ales versantul mai greu şi a fost lozul câştigator, se pare că şi acum aspirațiile înalte ne-au condus acolo sus. Acum, pe drumul spre Kathmandu, încercând să las în urmă frigul şi să îmi dezgheț degetele, mă gândesc la puterea echipei noastre, la cum ne-am fost alaturi, la cum Romică şi Zsolt mi-au suportat slăbiciunile în toate aceste zile de foc. Traseul “Les voyages de Petit Prince” va rămâne mereu acolo… nu pe Pumori, ci în sufletele noastre” a scris pe Facebook Teofil Vlad, imediat după coborârea de pe vârf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here