Exclusiv! Horoscopul Minervei pe 2017 pentru toate zodiile. Află ce ţi-au pregătit astrele pentru anul viitor

2
11967

Previziuni 2017. Astrolog Minerva: “În lucrarea de față veți găsi previziuni astrale pentru anul 2017, acestea vă vor ajuta să luați anumite decizii în anul care vine, în funcție de zodia dumneavoastră. Dar mai mult decât atât veți găsi o explicație detaliată a cadrului astral, a eclipselor din 2017, a planetelor retrograde, a fiecărei zodii în parte, a caselor astrologice și o prezentare pe înțelesul tuturor a ciclului Lunii și veți putea chiar să vă verificați cunoștințele în materie de astrologie. 96 de pagini în care veți găsi câte ceva pentru gustul fiecăruia! Nu ratați întâlnirea cu…Viitorul!

Berbec (21.03 – 20.04)

Va munci din răsputeri anul acesta. De fapt, impulsul marţian, impulsul planetei care le stăpâneşte semnul, va răscoli în ei spiritul de întreprinzător, fapt care îi va surprinde pe cei din anturajul său. Vrea multe, doreşte multe, dar pentru a le avea trebuie să muncească şi o va face.
În ciudat faptului că ei nu fac parte din grupul celor care îşi retrag promisiunile sau renunţă, anul acesta vor merge clar pe drumul afirmării, vor să-şi dovedească capacitatea, mai mult vor să-şi pună în valoare creativitatea. Să fie atenţi, însă că au tendinţa să devină tiranici şi agresivi dacă sunt abătuţi de la drumul lor. Deci, din nou, atenţie la ce le spuneţi sau la ce le cereţi, dar şi la ceea ce vă propun ei pentru eficientizarea muncii. Fiţi atenţi, de asemenea la observaţiile pe care le fac pentru că nu sunt din cele lipsite de fond.

Câştigurile, vor fi în 2017 destul de consistente şi liniare, nu prea vor mai exista, pauze, de săptămâni, între acestea. Banii vor veni, în special, din munca proprie şi din afaceri sau contracte pe care le-au încheiat la sfârşitul lui 2015 – 2016, venituri legale, posibile reglări juridice între ei ca persoane, instituţia în care lucrează sau între instituţia ori întrepriderea în care lucrează şi statul. Este punctul în care veţi avea multe de făcut şi de gândit în termeni strategici.
Concesiile, de orice fel, pot dezechilibra balanţa veniturilor. Înţelegerile comerciale sau acordurile pe cale de a expira, trebuie discutate din timp pentru a asigura stabilitatea din punct de vedere financiar. Aproape întâmplător aş spune, se va petrece ceva cu finanţele lor astfel încât să îşi permită să facă o achiziţie importantă pentru casă sau chiar o casă ori un apartament, în perioada iunie – august.
Aspectele planetare prezente pe cerul lor astral, îi va încuraja să se bizuie, mai mult, pe ajutorul celorlalţi decât pe al lor, pe tot parcursul anului 2017. Anturajul va deveni obiectiv personal; vor să păstreze relaţiile pe care le au şi consideră o datorie faptul că trebuie să-şi asculte instinctul, măcar până când lucrurile se vor aşeza în matca lor. Sunt convinşi că lucrurile evoluează în direcţia pe care o consideră bună.

Asupra a ceea ce au de reflectat sunt tocmai spaimele lor interioare legate de intimitate. Nu trebuie să lase ca neîncrederea sau subiectivismul, care lucrează încet şi sigur, să le invadeze sufletul în acest an care are trebui să marcheze progresul, adică cupriderea a Tot şi Toate. În iunie vor avea momente care i-ar putea descumpăni de asemenea manieră, încât să dea bir cu fugiţii.

În 2017, viaţa emoţională a Berbecilor va fi asemeni unui carusel. De fapt, Jupiter şi Saturn îi va împinge înainte, le va da putere să se exprime, să treacă dincolo de bariera morală şi afectivă pe care o ridică celălalt, le vor aduce stabilitate. Se vor vedea aproape obligaţi să-şi forţeze partenerii să îi asculte, şi astfel să echilibreze lipsurile din ultimele luni. Chiar dacă ei nu au o preocupare înnăscută pentru a asculta, în 2017 vor trebui să fie numai ochi şi urechi.

Lecţia majoră de viaţă în anul care vine, va fi să ştie să asculte, nu de alta dar Berbecii îşi imaginează iubirea şi dragostea ca pe ceva ce ţine de cuvinte, pe care ei le înşiruie repede, dar nu mai au răbdare să aştepte efectul torentului verbal. De aceea spun, că anul viitor, cu precădere vor trebui să înveţe să asculte. Venus îi va încuraja să fie mai atenţi la nevoile celuilalt, la aspiraţiile partenerei/rului, dar şi la ale celorlalţi.

Temperamentul lor agitat şi exploziv le va da mult de furcă în 2017. Sănătatea lor va fi direct influenţată de starea de spirit, încă de la începtul anului şi le va da o doză importantă de energie. Nevoia permanetă de mişcare, o cerinţa primară pentru muşchii lor şi care se manifestă încă din momentul naşterii, stă în felul în care Marte relaţionează cu semnul pe care îl stăpâneşte.
Anturajul îi solicită parcă mai mult, ca în ceilalţi ani, şi stările lor afective vor fi pe măsură, acum veseli, acum trişti, acum calmi, acum furioşi aşa că va trebui să înveţe să păstreze echilibrul. Aspectele lui Uranus şi a lui Jupiter nu îi vor ajuta deloc să-şi păstreze calmul în situaţiile care o cer.

Taur (20.04 – 21.05)

Nativii Taur vor trebui să muncească de două-trei ori mai mult ca în ceilalţi ani, din greu, încă de la începutul anului. Dar mai ales, în februarie când ideile îi vor conduce în direcţii constructive. Singura îngrijorare va fi legată de felul cum vor ştii să-şi administreze acest tezaur. Sortarea acestor idei este, de asemenea, mai mult decât necesară; să nu uite că nu pot merge pe mai multe căi în acelaşi timp. Vor trebui să îşi canalizeze entuziasmul printr-o analiză profundă şi cât se poate de clară care să îi ajute să-şi controleze şi să-şi administreze cât mai bine interesele şi posibilităţile, în acord cu ceea ce doresc să facă. Nevoia de schimbare s-ar putea să îi împingă într-o altă direcţie, în septembrie. Progresul şi evoluţia nu pot fi evitate, să se gândească la asta atunci când vor să facă o schimbare. De altfel, anturajul le va fi alături şi îi va ajuta să se adapteze noilor condiţii şi cerinţe, dar şi să identifice oportunităţile.

Banii sunt la vedere în 2017, dar ce este mai important este că în buznarele Taurilor vor exista tot timpul. De fapt, vor cheltui pe negândite dar şi vor câştiga, prin mici investiţii – un bilet la loto sau la bingo, cumpărări en-gross şi vânzare cu profit en-detail, în ciuda faptului că vor fi extrem de tentaţi să facă orice pentru a obţine bunăstarea financiară. Nu vor ieşi niciodată în faţă, ştiind că nu vor putea să-şi susţină punctul de vedere atunci când vor fi întrebaţi din ce trăiesc sau cum au câştigat banii.

Vor prefera liniştea căminului, ca întotdeauna atenţia lor va fi concentrată pe obiective legate de casă – renovare, reamenajare, alt mobilier ş.a.
Dacă lucrează în domeniul artei ca şi organizator de spectacole sau expoziţii, ca director de galerie de artă, dar şi dacă este creator, cheltuielile vor fi necesare şi de aici vor bătea la multe uşi cu şansa de a li deschide pentru a cere ceea ce doresc. Perioada cea mai bună pentru investiţii, credite, schimbare de statut social – mai şi iulie.

Pe de altă parte, trec cu prea multă uşurinţă dintr-o stare sufletească în alta, ceea ce îi face pe cei care îi cunosc să nu îi crediteze cu prea multă încredere, pe de altă parte, trec prin aceste stări contradictorii deoarece nu au suficient control aspra acţiunilor şi evenimentelor din viaţa lor. Jupiter însă, îi va impulsiona şi îi va încuraja să-şi controleze cât mai strict propriile necesități şi să le gestioneze în consecinţă, mai ales pe cele care le creează probleme cu cei din jur. Vor trebui să fie siguri de ce vor, înainte de a trage concluziile de rigoare. Mai mult ca niciodată vor fi deschişi dialogului, vor sparge barierele şi tabuurile cu care s-au înconjurat şi care i-au transformat în adevăraţi războinici. Dacă îşi doresc să fie pe drumul cel bun, vor trebui să renunţe la ideile preconcepute şi să coboare garda şi să pună capăt felului egoist de a gândi.

Sentimentele lor vor fi mai calde şi mai flexibile în 2017. Vor dori mai mult timp pentru ei, să lucreze în favoarea lor, să creeze pentru ei şi să strălucească pentru iubit/ă. Aspectele lui Jupiter vor conduce relaţia în direcţia adevăratei exprimări, pe lângă ceea ce simt ei efectiv. Vor trăi şi vor gusta din plin viaţa şi tot ceea ce ating, în general. Interaspectele Uranus – Pluto aduc relaţiei un plus de profunzime, iar dacă nativa/ul sunt singuri au şansa să-şi întâlnească jumătatea, în perioada ianuarie-martie. Interesul real pentru o viaţă afectivă fără compromise, în aceste luni, va fi deosebit de intens pentru că totul stă sub semn afectiv. Singurul aspect greu, care va trebui evitat, va fi formalismul şi intrarea într-un soi de rutină a relaţiei care, prin erodare cotidiană, riscă să se transforme în plictiseală şi de aici, tendiţa de a căuta alţi parteneri. Nervii şi stările tensionate nu le vor fi de niciun folos, cel mai bun lucru este să încerce să-şi păstreze calmul şi implicit, echilibrul sentimental.

În 2017, sănătatea acestor nativi va sta sub inflenţa lui Jupiter. Pozitiv, au facilitatea de a armoniza contrariile din viaţa lor. Pentru o mai bună sănătate ei trebuie să găsească cale prin care să canalizeze constructiv energia de care dispun şi astfel să se elibereze de tensiunile interioare fără probleme. Vor simţi mai mult decât trebuie nevoia să demostreze că sunt buni şi să intre în competiţii care îi vor epuiza energetic şi toate acestea vor repercuta negativ aspra psihicului lor predispunându-i spre depresii.

Gemeni (21.05 – 21.06)

Trecerea în 2017 îi va găsi pe Gemeni cu Jupiter în Casa a 5-a, a creativității, a investițiilor, a copiilor, a iubirii. Aş spune că se vor bucura, cel puţin până va intra Soarele în semnul lor, de imagine şi de aprecierea celor din jur.
Cum Casa a 5 –a cade în Balanță și în Scoprion, vizaţi sunt cei care lucrează în instituţii de stat, ministere, agenţii guvernamentale, multinaţionale, în domenii care solicită răbdare, generozitate şi caritate.

Dar indiferent în ce instituţie lucrează, de stat sau particulară, Jupiter le va da tot ce este mai bun şi le va uşura drumul celor tineri spre cariera pe care o doresc, spre succesul visat, nu trebuie decât să fie consecvenţi cu ceea ce îşi doresc. Dacă aspectele pe care Jupiter le primeşte de la celelalte planete sunt tensionate, pot apărea probleme profesionale, mai mlte decât ar fi normal, dar cum Jupiter este totuşi Marele Benefic, va aduce şi seninătate şi bucurie, mai greu, dar le va aduce.

Banii și afacerile sunt în progres şi tot ceea ce le trezeşte atenţia din punct de vedere financiar au şansa să materializeze sau să le aducă un câştig cât de mic. Conturile vor spori, afacerile în curs de desfăşurare şi tot ceea ce îmbracă aspecte financiare vor fi în avantaj în primele şase luni ale lui 2017.

Clarificarea situaţiei lor financiare precum şi îmbunătăţirea acesteia va fi motivaţia care va sta la baza analizei atunci când vor trebui să decidă dacă trebuie să cheltuiască sau nu pentru un anumit lucru deoarece vor fi situaţii care îi va obliga să urmeze un anumit drum şi o anumită conduită dacă vor dori să le intre bani în cont, în special de pe urma muncii lor. Va veni un moment când vor realiza că trebuie să crească, să-şi sporească veniturile, dar cum ei sunt şi nişte cheltuitori fără pereche le-aş sugera să fie foarte atenţi în octombrie, cum vor umbla cu actele oficiale proprii, nu cumva să le piardă sau să le fie furate, cum îşi vor administra bugetul şi lichidităţile, nu cumva să se întindă mai mult decât le este plapuma. Dacă le place să mai joace din când în când, la jocurile de noroc, vor trebui să fie atenţi nu cumva să fie traşi pe sfoară.

Influxurile opoziției Jupiter – Uranus vor fi mai atenuate dar vor fi şi este posibil să îi conducă pe nativii Gemeni uneori pe căi ciudate, să retrăiască o serie de evenimente, e drept, la o altă scară, pe care le-a mai parcurs în urma cu patru ani şi care vor avea reflexie în următorii ani. Nevoia de libertate, tipică semnelor de Aer, va fi în 2017, asemenea unei centuri de siguranţă, mai ales atunci când se implică alături de echipă şi proiectele la care lucrează trebuie să avanseze. În acele momente, relaţiile pe care le au, le vor fi de mare ajutor şi îi vor spirjini să ia deciziile corecte şi chiar să obţină foloase mai mari decât credeau.

O altă caracteristică a lui 2017 va fi cota de piaţă pe care vor trebui să ştie să o întreţină nu de alta dar mai au obiceiul să piardă timpul fără să facă nimic şi s-ar putea ca, în plan personal, să aibă probleme. Ce este cert însă, este că dacă nu vor fi pe fază şi nu vor prinde momentul oportun, ar putea pierde şanse importante, mai ales profesional. Deci, ei trebuie să înţeleagă că vor fi permanet în priză altfel, dacă vor coborâ steagul, nu le va fi moale deloc.

Dacă în Balanță atenţia Gemenilor este îndreptată spre lucrurile colective, spre cooperarea cu colegii sau partenerii de afaceri, în Berbec, vor simţi mai acut nevoia de competiţie, vor fi mai entuziaşti şi mult mai întreprinzători. Se vor simţi asemeni unui atlet care se pregăteşte pentru concursul vieţii sale. Se pot lansa în afaceri pe Internet pornind de la un site, vor simţi nevoia să socializeze mai mult, să adere la diverse asociaţii sau mişcări umanitare, indiferent în ce mediu se va lansa, are şansa de a deveni leader din start.

Pe de altă parte însă, Gemenii care au autoritate socială şi politică, par să facă un pact cu diavolul ca să meargă mai departe atât vor fi de dibaci şi de diplomaţi în ceea ce îşi propun sau fac. Vor avea nevoie de timp şi de spaţiu, ca să spun aşa, pentru a găsi soluţia care va fi, în acelaşi timp, şi o mare provocare.

Relaţiile profesionale îi vor deschide uşile, îi vor aduce şansa şi câştiguri frumuşele mai ales celor care lucrează direct cu clienţii, în domeniul relaţiilor publice dar şi în domeniul comerţului, a industriei de consum şi a produselor de bunuri de consum.

Atât ei cât şi partenerii lor ar putea avea probleme deoarece nu mai apucă să facă nimic împreună, nici să glumească dară-mi-te să mai zâmbească. Tot timpul vor fi preocupaţi de ideea că trebuie să se simtă bine şi să fie fericiţi. Ne-am jucat îndeajuns? Am acordat atenţie cuvenită iubirii în doi? Am avut destul timp pentru o provocare vacanţă în doi? Apreciem împreună binecuvântările vieţii? Ne-am urmărit, de comun acord, latura creativă a relaţiei? Aceste întrebări vor reveni frecvent în sufletul nativilor acestui semn considera cel mai jucăuş semn al zodiacului, cu atât mai mult cu cât Saturn îi avertizează ceva de genul – mai întâi munca şi apoi plăcerea. Or s-ar putea ca Saturn să îi facă să se reîntoarcă la vechi obiceiuri, la lucruri începute și neterminate, tocmai acum când cariera reclamă mai multă atenţie ca niciodată.
Ei trebuie să se aştepte ca Saturn să-i oblige să înveţe lecţii de viaţă legate de animalele mici de casă, de copii şi cele de-a joaca de-a părinţii. Dacă nu vor ignora semnalul lui Saturn şi vor învăţa ceva din experienţa de la nivelul Casei a 7-a care le mai arată și dușmanii, atunci garantat, Saturn va răsplăti abnegaţia şi silinţa învăţăcelului dându-i ceea ce îşi doreşte.

Vor avea starea de spirit să-şi asume libertatea propriei alegeri şi să preia conducerea, dacă va fi nevoie, atunci când vor simţi că şefii încearcă să îi domine şi să le înfrângă libertatea de mişcare, şi îşi vor susţine cu brio punctul de vedere, doar că vor simţi pe pielea lor zicala că de la măreţie la căderea în disgraţie este mai puţin de un pas. Trebuie să fie atenţi cum îşi vor regiza ieşirea la rampă altfel există riscul să rămână fără loc de muncă, fapt care s-ar putea produce pe neaşteptate. Dacă însă vor sta în espectativă, atenţi şi raţionali, vor evita riscurile inutile şi stările emoţionale tensionate şi, în acelaşi timp, vor fi capabili să folosească energia uraniană pentru a-şi pune în practică planurile şi proiectele.

Rac (21.06 – 23.07)

Viaţa profesională a Racilor se va relansa asemeni unui concurs, fără menajamente în 2017. După relativa calmitate de anul trecut, vor începe anul fie cu proiecte noi, fie de pe alte funcţii, într-o nouă ambianţă.

Schimbările plutesc în atmosferă, indiferent de locul de muncă în care îi găseşte trecerea dintre ani. Vor fi unele dintre cele mai active perioade ale Racilor când vor trebui să nu stea prea mult pe gânduri, să ia decizii rapide, să demonstreze că este un om pe care se poate conta cu toate efectele deciziilor pe care le vor lua. Gustul pentru provocări vine să le stimuleze combativitatea care în 2016 a fost oarecum dezactivată. Dacă au activităţi în domeniul comercial vor trebui să fie de acord şi cu noi infuzii de capital, de împrumuturi sau de acorduri pe care vor trebui să le ia ca pe nişte facilităţi. Dacă lucrează în domeniul cercetării sau de investigaţie, tot ceea ce vor atinge se vor realiza parcă de la sine. Iniţiativele personale vor fi cele mai eficiente.

Vor începe anul cu o nevoie imperioasă de siguranţă materială, cum nu au mai avut-o de destul de mult timp. Impulsurile jupiteriene vor determina, în ultima parte a anului, într-adevăr, nevoia de progres care le vor da Racilor energia necesară să taie răul din rădăcină şi să reconstruiască tocmai ceea ce credeau că au pierdut. Banii vor fi în 2017 pentru Raci un soi de auto-asigurare pe termen lung, cu acţiune directă asupra relaţiilor de afaceri. Interesant este că şi poveştile de dragoste ale Racilor vor fi în 2017 strâns legate de finanţe. Va fi un aspect fundamental care îi va face să se gândească la siguranţa emoţională în aceeaşi măsură în care se vor gândi şi la siguranţa financiară şi nu vor permite nimănui să le dea sfaturi în domeniu, dimpotrivă îşi vor feri investiţiile de ochii lumii. Vor simţi când sunt pe un teren minat şi dacă vor ştii să se retragă la timp, vor evita găurile din buget.

Jupiter le va da o mare siguranţă de sine, ceea ce n-au prea avut în ultimul an. Vor trebui să lase aparenta nepăsarea deoparte şi să încerce să fructifice tot ce le iese în cale, pentru că vor fi în acţiune mai tot timpul anului. Pe de altă parte, le-aş sugera să fie atenţi la acele aspecte care fac atingere juridicului şi respectării legii şi, în consecinţă, să nu se joace prea mult cu focul că s-ar putea arde, adică să nu îşi asume riscuri inutile prin ocolirea acestora din urmă, să nu uite, în ghilimele spus, de anumite plăţi, să fie în termen cu taxele şi impozitele pe care le au de plătit. Uranus în aspecte disonante cu semnul lor poate duce aceste tendinţe în extremis, să inducă comportamente rupte de realitate. Să fie atenţi la detalii şi la tot ce înseamnă parte practică, mai ales din toamna lui 2017.

Vor considera că relaţiile lor sunt incitante, dar că este mai bine să stea în banca lor. Pot pune aceste cuminţenii pe seama lipsei de timp, de disponibilitate, preocupaţi fiind să facă bani şi să se afirme sau pur şi simplu din lipsă de voinţă, conştienţi că nu vor putea duce la capăt o relaţie serioasă, în cazul că nu au una, sau că este mai sigură cea de acasă dacă sunt căsătoriţi sau implicaţi în vreo legătură. Din martie încolo însă ar putea să lase să cadă aceste bariere auto-impuse. Aceste perioade, de abstinenţă şi de tentaţie, le va permite să-şi analize sentimentele din perspectiva obligaţiilor proprii şi a unui nou unghi. Partenera/ul sau iubita/ul, le va fi mai de grabă un prieten, un confident, persoana care să-i înţeleagă cel mai bine. Să nu le fie teamă, să spună tot ce au pe suflet, chiar şi cele care îi par ridicole, fără să încerce să emită judecăţi de valoare. Efectele venusiene îi vor împinge spre un soi de complicitate în doi deşi, uneori, li se va părea dificil să vorbească chiar despre lucrurile cele mai intime. Un efect pozitiv vor avea eforturile în direcţia depăşirii cunoscutei lor pudicităţi şi decenţe. Dacă sunt singuri, lunile de vară ale lui 2017 vor fi extrem de încărcate şi bogate în întâlniri captivante care îi va face să se angajeze în relaţii de durată.

Metabolismul lor va fi supus unui bombardament de impulsuri plutoniene, mercuriene şi venusiene. Vor vedea viaţa în profunzimea sa, iar energetic şi vibraţional organismul lor va funcţiona activ şi dinamic. Viaţa va fi un pariu pe care îl vor câştiga numai dacă vor ştii să lase deoparte comportamentele vicioase şi se vor relaxa şi odihni mai mult. Mişcarea, participarea la diverse forme de marş, vor fi, de departe, cele mai bune mijloace de a-şi reîncărca bateriile, şi moral şi fizic. Vor simţi oboseala musculară instalându-se în mai şi în octombrie. Dacă vor să urmeze o cură la băi sau un tratament de rejuvenare, perioada de iarnă le este benefică. Sistemul digestiv, punctul lor nevralgic, va fi mai rezistent şi va funcţiona mult mai bine ca în ultimii ani.

Leu (23.07  – 22.08)

Dacă în ultimii doi ani au fost asemenea unui pustnic, nu înseamnă că va merge aşa la nesfârşit, nu, dimpotrivă vor fi în măsură să elucideze problemele, mai ales că vor descoperi în ei talente pe care nu le bănuiau şi care odată mobilizate şi puse la treabă, le va aduce succes, indiferent de domeniul în care lucrează.

Unele persoane din anturajul lor vor conta pe ei tocmai pentru a fi siguri de continuitatea schimbării. Dacă au avut o situaţie incertă sau nesigură în ce priveşte locul de muncă, în primele două luni ale anului 2017 vor avea parte de acelaşi regim, abia din martie, iniţiativele lor vor fi luate în seamă. Din mai sunt agreate contactele şi negocierile fie pentru extinderea, fie pentru aplicarea unor noi proiecte, ca sfârşitul lui 2017 să îi găsească pe val.
Conturile Leilor ar trebui să cunoască o sporire progresivă şi îndestulătoare. Nu se întrevăd nici cheltuieli masive şi nici epuizări de cont, dar asta nu înseamnă că acalmia nu obligă la o atitudine responsabilă faţă de finanţele proprii.

Vor trebui să conceapă strategii financiare pe termen lung şi care să îi ajute să fructifice cât mai plenar oportunităţile. Totuşi să fie atenţi la bani mai ales în luna noiembrie. Impulsurile planetare fac ca să-şi investească banii într-o direcţie constructivă sau pur şi simplu, să facă economii. Pentru a pregăti terenul financiar pentru 2018, încă din iarnă, prioritatea numărul unu va trebui să fie modul în care să facă cât mai profitabile impulsurile saturniene care vor mătura sectorul financiar în acea perioadă.

Pătratul Saturn – Neptun este direct şi făţiş în acest an. Aceste tensiuni le va provoca Leilor temeri puţin fondate care vor duce la tendinţa de izolare sau, în funcţie de tema astrală a fiecăruia, va acţiona în direcţie opusă care îi va face pe unii Lei să tot caute parteneri şi prieteni numai ca să nu fie singuri. Într-adevăr setea insaţiabilă de socializare îi împinge pe unii spre atitudini excesive şi îi face pe Lei să fie când foarte sobri, când prea zgubilitici, când prea retraşi, cînd ies prea mult în evidenţă. Fuga de realitate nu este o soluţie şi nici să ţină totul în ei nu este bine, să găsească o cale de mijloc. Dacă îşi vor găsi persoana care să îi asculte şi alături de care îşi găsesc echilibrul interior, îi va face să depăşească cu brio problemele.

Din toamnă, energia Leilor se va concentra pe specializări şi pe studii care, chipurile, să le redea încrederea în forţele proprii.
Secvenţe din viaţa sentimentală a Leilor îi va arată când făcând echilibristică pe sârmă ghimpată, când atât de anostă şi de ternă încât se justifică nevoia de a-şi găsi un partener pe măsură. De fapt, impulsurile jupiteriene de la începutul anului îi încurajează să fie seducători şi efectele vor fi pe măsură, limbajul inimii este imposibil de falsificat sau de eludat! Poate că da, dar nici praf în ochi nu pot fi. Din păcate spre sfârşitul anului vor înţelege, datorită lui Saturn, că totul nu a fost decât o mare iluzie şi că cei care au pierdut au fost tocmai ei. Cel mai bun lucru, pornind de la libertatea de exprimare, este ca ei să ia lucrurile cum sunt, să nu se avânte dar nici să nu respingă ceea ce simt, pentru că a fi ei înşişi le va deschide mai uşor drum spre inimile dorite decât dacă ar juca o mască. Cu cât o relaţie este mai destinsă cu atât schimburile de idei şi dialogulurile de profunzime vor fi mai intense.

Răbdarea le va fi recompensată pe măsură. Influenţele lui Neptun îşi vor da măsura completă. Vor simţi că dacă vor avea grijă de sine vor trece mai uşor peste probleme. Şi vor avea dreptate. Ispita exceselor va fi şi ea pe măsură şi incapabilă să atenueze frustrările mai vechi şi care pot duce la tulburări hepatice. Dacă vor gestiona cuminţi consumul de alimente bogate în grăsimi, ficatul lor îşi va reveni. Impulsurile marţiene combinate cu cele saturniene vor fi armonizate în asemenea măsură dându-le nativilor Leu o vitalitate excelentă, pe tot parcursul anului.

Începutul anului 2017, îi va găsi pe Lei cu Jupiter în Casa a 2-a, casa banilor proveniți din muncă proprie și a proprietăților. Cât va fi în Balanță, Jupiter se va concentra asupra rinichilor, compasiunii, generozităţii, stării de bine afective şi emoţionale, va accentua intuiţia proverbială a Leilor, vor fi mai spirituali şi vor descoperi magia lumii în orice gest, orice activitate, orice semn, orice cuvânt.

În această poziţie, Jupiter va lucra pentru sporirea finanţelor acestor nativi, indiferent că sunt ale lor sau ale partenerilor de viaţă, ba mai mult, vor constata dacă vor vorbi cu aceştia din urmă că proiectele comune sunt mult mai rentabile decât cele demarate de unul singur. Avantajaţi par să fie Leii care lucrează în comisii şi agenţii departamentale, dar banii mai pot veni şi din redevenţe, din consiliere sau alte metode de partajare a profitului şi care sunt mai consistente oricum decât salariul.

La fel de bine, banii pot venii din diverse forme de economie, impozite, credite, moşteniri, investiţii şi chiar câştiguri de tip loterie ori bingo. Deoarece semnul Peşti este renumit pentru aplecare sa spre generozitate şi spre spiritual, să nu surprindă pe nimeni dacă în 2017, printre filantropi se vor număra numeroşi nativi Leu. De asemenea, Peştii sunt legaţi şi de birocraţie, de munca de birou, şi unii Lei ar putea să transforme monotonia într-o formă de competiţie din care ei să fie adevăraţii câştigători.

Dacă Jupiter este stresat de aspectele cu celelalte planete, atunci Leii ar trebui să fie atenţi la secretele pe care le cred foarte bine părite, la credulitate, la iluzii, la perioade de cădere în dizgraţie, probleme financiare, toate acestea erodând mândria acestor nativi până la limita dezintegrării. Iar la nivel relaţional, se poate sesiza monotonie şi platitudine. Dacă însă aspectele sunt benefice, Jupiter este motivat să-şi reverse sacul şi va lucra din greu pentru sporirea finanţelor, pe de o parte, iar pe de alta, pentru ca relaţie să fie cât se poate de romantică.

Fecioară (23.08 – 23.09)

2017 este anul în care vor comunica şi vor colabora mai mult cu colegii lor. Vor avea şansa să demonstreze că ştiu ce este spiritul de echipă, de care au nevoie, pentru a avansa cu proiectele în care sunt prinşi. Fecioarele ştiu că întotdeauna există loc pentru altceva, dar niciodată nu vor fi de acord să stea cu braţele încrucişate şi să nu facă nimic.

Vor fi surprinşi de continuitatea proiectelor lor dar mai ales de faptul că vor găsi sprijin acolo unde se vor aştepta mai puţin ori vor rezolva problemele profesionale pe căi nebănuite. Concesiile pe care le vor face nu îi va pierde, din contră le va aduce şansa de a materializa lucrurile dorite. Tot ceea ce fac, că este muncă brută sau că este cercetare, este cu siguranţă favorizat, în special datorită noilor contacte. O notă dominantă vine dinspre Jupiter şi dinspre Soare care îi vor susţine pe termen lung cu condiţia să arate deschidere către ceilalţi dar mai ales să fie deschişi către tot ce este nou şi inovaţie.

Finanţele vor fi centrul de interes pentru Fecioare în 2017, cu şanse mari de acumulare, cu consiţia ca ei să muncească într-o direcţie constructivă. Impulsurile pe care le vor primi de la Soare, de la Jupiter şi de la Mercur va atinge sectorul cel mai dorit de nativii Fecioară – proprietăţi şi finanţe. Roata se mişcă şi în privinţa progreselor profesionale şi vor începe să le reintre în cont sume de bani, cu regularitate, vor obţine venituri de pe urma unor contracte sau de pe urma unor achiziţii interesante. Şansa va fi de parte lor în 2017 şi aceasta datorită îndrăznelii şi fermităţii lor. Vor fi favorizate schimburile de idei şi proiectele noi, succesul va fi garantat cu atât mai mult cu cât vor paria pe aprofundarea şi finalizarea obligaţiilor de serviciu fără să-şi facă probleme, astfel vor avea banii pe care îi doresc şi siguranţa materială la care visează.

Și relaţional, în 2017, Fecioarele vor depune eforturi pentru a reuşi să îşi atingă obiectivele. Sunt convinşi că vor rezista, în continuare, să muncească non stop după cum îi cunoaşem. Cu toate acestea, costurile vor fi mult prea mari pentru tensiunea interioară de care nu vor scăpa nici anul acesta pentru că, tipicari cum sunt, şi-au propus ţeluri destul de greu de atins, din teama de a nu minimaliza ceea ce au de făcut. Inconjuncţia cu Neptun ar putea fi contrabalansată de efectele lui Jupiter, dar nu cred că le va putea distruge din cauza îndoielilor care le macină. Pentru ei este mai mult decât necesar să îşi planifice activitatea, să-şi cultive relaţiile, să nu meargă pe ideea că porcul se îngraşă în ajun. Tranzitul plutonian se va înăspri şi capacitatea acestuia de a manipula se va accentua şi va continua să le producă temeri interioare. De aceea este nevoie ca să facă uz de realismul lor pentru a opri aceste tendinţe.

Planul sentimental va fi caracterizat în 2017 pentru nativii Fecioară de echilibrul pe care aceştia vor ştii să-l păstreze între profesie şi sentimente. Posesivitatea poate fi o caracteristică mai ales a nativilor născuţi în a doua parte a semnului. Pasiunea se va opri la uşa dormitorului dacă nu vor fi siguri de ceea ce simt şi contrar obişnuinţei, anul acesta s-ar putea să nu prea mai meargă pe…dragostea la prima vedere. Şansa unei mari iubiri apare încă de la începutul anului şi o vor întâlni, culmea, pe alte meleaguri – că va fi o călătorie de afaceri, că va fi o călătorie de plăcere, întâlnirea cu o persoană aparţinînd unei alte culturi le va face inima să bată mai repede iar călătoriile exotice le vor fi extrem de favorabile.

Raţiunea va fi de partea sa, nu se va mai angaja uşor într-o relaţie, ba se va abţine de la decizii majore care să îi lege de cineva pe termen lung, vor prefera să cultive ceea ce au şi îşi consolideze relaţia acolo unde există. Îndoielile şi bănuielile lor se vor risipi din a doua parte a anului, iar din toamnă vor fi mai puţin posesivi şi mai siguri de ei. Unii vor începe un nou ciclu de viaţă, mai ales dacă nu au parteneri, pentru că au şansa să înâlnească persoana de care au nevoie şi le va reuşi asta foarte uşor deoarece vor evita lucrurile de suprafaţă şi vor merge la esenţă ca să evite greşelile. Din toamnă, dragostea se va combina cu prietenia, vor consolida complicitatea cu partnerul lor iar dacă sunt singuri vor cunoaşte pe cineva prin intermediul unor prieteni.

Ca sănătate, aspectele planetare care stăpânesc cerul Fecioarelor în 2017 le va da o energie considerabilă, în special pentru a acţiona într-o direcţie constructivă. Vitalitatea musculară se va conserva dacă vor profita de aspectele de bază din primăvară, care vin de la Jupier, de la Pluto şi de la Saturn, să le incite metabolismul. Această accelerare a energiei le va permite să taie de pe listă o grămadă de lucruri pe care au stabilit să le facă. Atenţie însă, activitatea supralicitată duce la un exces de irascibilitate şi nervozitate.

Balanţă (23.09 – 22.10)

Consideraţiile financiare vor fi cele care vor sta la baza opţiunilor sale atunci când li se va propune un post, o promovare ori să li se ia în considerare proiectele personale. Vor începe anul cu o nevoie imperioasă de a da curs măcar unora dintre ideile lor. Dacă nu vor oscila în a lua decizii şi în a se implica în proiecte serioase, pot anticipa posibilităţile financiare şi logic, conturile acestor nativi se vor încărca cu sume frumuşele de pe urma muncii lor, bani care îi vor scuti pentru ceva timp de probleme.

Să evite procesele sau litigiile de muncă în special, mai ales în septembrie; să-şi administreze bugetul cu parcimonie pentru că periodic vor simţi tentaţia de a cheltui în ideea că îşi vor îmbunătăţii activitatea la locul de muncă. Investiţiile imobiliare necesită atenţie. Dacă vor să facă schimbări în afacerile lor atunci vor trebui să cântărească bine ce vrea să facă, să trieze şi să sorteze informaţiile de care dispune ca să nu dea greş.
Vor avea nevoie de stabilitate financiară mai mult ca în ceilalţi ani, mai ales dacă s-au dovedit cheltuitori sau resursele lor au avut de suferit de pe urma recesiunii economice. Anul 2017, din punct de vedere financiar vor fi în siguranţă cu condiţia să fie atenţie la ce cheltuieli fac. De fapt, instinctul de conservare va fi cel care îi va ghida şi îi va face să îşi planifice şi să îşi reorganizeze cheltuielile în funcţie de priorităţi. Dacă anul trecut au cedat impulsului de a achiziţiona, anul acesta vor rectifica erorile comise la încheierea contractelor, vor renunţa la o serie de mici plăceri personale pentru a-şi reechilibra bugetul. Dacă vor şti să păstreze măsura, să caute motivaţia acţiunilor sale în sine fără a ceda tentaţiei de a cheltui fără să se gândească, vor încheia anul pe plus.

Cu Saturn în semnul lor va fi o provocare să facă faţă emoţiilor intense şi doar intuiţia va fi cea care le va îndrepta paşii pe drumul corect. Vor învăţa cum să evite greşelile din alţi ani, vor fi mai siguri pe sentimentele lor, vor adopta un anunit comportament faţă de persoana pe care doreşte să o cucerească.

Pentru cupluri, climatul comun se anunţă mai mutl decât armonios, mai ales în primăvară. Iubesc complicitatea, tandreţea lor cunoaşte o paletă de tonuri şi de nunaţe care le sporeşte farmecul şi vor găsi nenumărate resurse interioare ca să-şi consolideze relaţia. Vor rezolva probleme amiabil, în armonie cu principiile lor de viaţă, fără a pierde din intensitatea afectivă care le este tipică. Din vară însă iubirea lor va lua o turnură neaşteptată, se va transforma în adevărată luptă şi se vor pomeni confruntaţi cu stăti dintre cele mai contradictorii, amalgamate din belşug cu întrebări de tipul – mai are rost? Dacă vor face faţă acestor distorsiuni, progresele vor fi mici dar sigure. Posibil să fie nevoiţi să ia o decizie, dar indiferent ce va alege sufleteşte tot va suferi. Ultimele două luni ale anunului vor fi mai uşoare, optimiste şi va aduce lumina de care au atâta nevoie şi în sufletele lor.

Relaţiile lor vor acoperi un domeniu vast în acest an, şi în funcţie de cum vor ştii să le gestioneze aşa îşi vor satisface şi dorinţa de elevare, în mod special. Influxurile combinate ale Soarelui, ale lui Marte şi ale lui Saturn îi vor pondera în asemenea măsură încât îşi vor surprinde anturajul cu reacţiile calme pe care le au.

Obişnuite cu flexibilitatea, în 2017 nu vor mai ezita să-şi spună părerea, chiar vor regiza un mic spectacol în care vor spune tot ce au pe suflet şi acesta le va ridica mingea la fileu, pentru a puncta care sunt problemele lor cele mai urgente. Cei care le promit că îi vor ajuta nu o vor face sau vor primi răspunsuri evazive care până la urmă se vor finaliza printr-un Nu hotărât poate şi pentru că nu au aplombul sau dorinţa ca mesajele lor să fie clare, chiar spuse cu o notă de agresivitate. Pluto va încerca să îi impulsioneze, să îi facă mai incisivi, caustici chiar şi atunci ele vor trebui să echilibreze toate aceste mici neajunsuri. De ele depinde cum o vor face însă.

Ar putea fi tentate să încerce  diete neobişnuite, scheme de fitness  pe baza cărora vor încerca să elimine ceva din dieta lor sau urmând o cale spirituală. Va trebui să-i convingă pe toţi că este o decizie menită să înlăture un stil de viaţă nesănătos şi nicidecum un capriciu de-al lor. Trebuie să evite alimentele grele, să dea ceva mai multă importanţă meselor ca să evite intoxicaţiile şi infecţiile alimentare. Exicitanţii sunt, de asemenea, o adevărată otravă pentru pielea lor. Nu spun că sunt bolnăvicioşi ci că trebuie doar să fie atenţi la cei care le sugerează tot felul de regimuri şi de cure, să nu uite că drumul spre iad este întotdeauna pavat cu bune intenţii.

Pe de altă parte, vitalitatea lor va fi în 2017 unul din atuurile lor forte şi plăcute în acelaşi timp. Într-adevăr, intrarea lui Saturn în semnul lor, nu va face decât să întârzie manifestările unor boli sau suferinţe fizice dar asta nu înseamnă că trebuie să facă excese. Vor ştii, instinctiv, să găsească acele puncte de echilibru care să le permită schimburile de energie cu mediu, fără a-şi crea un disconfort interior.

Mercur este o provocare pentru mentalul lor şi care face să ţină echilibrul între lumea lor interioară, interesele care sunt în joc şi rezultatele care nu vor întârzia să apară. Jupiter le va aduce tendinţa de a reţine apa în organism. Să consume alimente uşoare, light, mai ale în perioada iunie – iulie 2017 pentru a evita supraîncărcare cu toxine a organismului.
Pentru Balanţele singure, care nu au fost căsătorite niciodată sau sunt divoţate, perioada ianuarie – mai va fi ideală pentru găsirea unui partener, iar prietenii nu se vor da în lături de la a le prezenta tot felul de oameni.
mpărţirea profitului, comisioanelor, plăţilor care vor fi de făcut etc.

Scorpion (23.10 – 22.11)

Viaţa lor se va desfăşura cu uşurinţă pe tot parcursul anului 2017. Cu toate acestea vor lucra ceva mai retras în comparaţie cu proiectele lor. Aceasta le va permite să aibă o imagine de ansamblu, corectă şi cuprinzătoare, ca o extensie a activtăţii lor în afară. Este bine dacă se întâmplă aşa mai ales dacă lucrează într-o instituţie publică în relaţiile publice.

Dialogul cu subordonaţii sau cu colegii va trezi în ei dorinţa de a crea, a gândi strategii, a pune la punct planuri care se vor dovedi fertile pentru viitor. Ultimele impulsuri ale lui Jupiter va acţiona ca o otravă care li se răspândeşte în trup, şi cu dureri şi cu dificultăţi, vor reuşi să termine în timp util ceea ce au de făcut. Ar fi bine, ca toate lucrările, chiar dacă sunt în întârziere, să le încheie fără să plece urechea la sugestiile unor şi altora, chiar dacă presiunea acestora va fi la un moment dat de nesuportat. Vor dovedi că o pot face!

Din punct de vedere economic vor trebui să acţioneze urgent, imperativ, pentru a pune la punct problema banilor. Lipsa de timp îi poate face să îi tensioneze şi să inducă teama că nu vor termina lucrarea încredinţată, dar dacă vor ştii să-şi planifice cheltuielile, bugetul lor nu va fi în primejdie. Rigoarea şi profesionalismul îi va face să lucreze peste program. Odată trecute aceste hopuri, vor privi mai liniştit spre contul din bancă. Nu vor ezita să compare, să evalueze, nu vor ceda impulsului de a achiziţiona, au făcut odată greşeala de a cumpăra cu ochii închişi şi au plătit mai mult decât făcea aşa că a doua oară nu se va mai repeta. Nu vor risca, vor fi foarte atenţi cu banii lor, vor verifica fiecare detaliu înainte de a scoate un ban din buzunar.

Un soi de deceleraţie interioară îi va face să acţioneze mai lent, să nu se grăbească să cunoască pe cineva anume, cel puţin nu înainte de a analiza ce le poate aduce noua relaţie. Nu au încredere în impresiile subiective date de primul moment, poate şi din cauza lui Saturn, deşi acestea vin spre ei cu duiumul. Într-adevăr această stăpânire a impulsurilor interioare, le va permite să împuşte mai mulţi iepuri dintr-o lovitură, atunci când vor decide să se angajeze într-o relaţie sau să dea curs unor invitaţii. Eu le-aş sugera să nu se gândească prea mult pentru că viaţa lor va trebui să ia o anumită turnură. E drept, uneori aşteptarea vă poate aduce şansa de a trăi relaţia ideală. Pot cântări situaţiile fără să fie nevoiţi să se izoleze.

Vor avea parte şi de pasiune şi de iubiri fulgerătoare în acest an. Adevărul este că anul acesta Scorpionii se află la finalul unui ciclu sentimental şi vor avea puterea să vadă clar ce anume a dus la spulberarea iubirii. Pot reveni iubiri din trecut, atenţie! Au un fel aparte de a-şi clasa poveştile de dragoste, le consideră importane pe cele din prezent, dar următoarele iubiri va fi cu siguranţă mai promiţătoare. Maturizarea afectivă le va deschide noi perspective, fără a schimba partenerul ci schimbându-se pe sine începând de la atitudine şi comportament. Întrebări cruciale legate de cuplu vor apărea în prima parte a anului. Se vor trezi în imposibilitatea de a le ocoli, cum aveau obiceiul, şi răspunsurile rapide pe care le vor da vor durea, dar ei sunt obişnuiţi să-şi rezolve problemele fără complicaţii, direct, fără jumătăţi de măsură. De data aceasta le va fi mai dificil, vor trebui să-şi mobilizeze un întreg arsenal reflexiv dacă nu vor să piardă controlul.

Trebuie doar să aibă încredere şi rezultatele nu vor întârzia să apară. Vor vedea cum starea de bine şi plăcerea se vor retrezi şi fericirea în cuplu va reveni. La fel, magnetismul lor va acţiona asemeni unei plase, anturajul şi persoana sedusă se vor face luntre şi punte să ajungă la ei. Astfel vor putea să deguste reîntoarcerea la viaţa afectivă şi o vor face pentru un timp destul de îndelungat.

Sănătatea nu este un capitol care să funcţioneze excelent, mai ales la începutul lui 2017. Eforturile şi acţiunea perpetuă se vor reflecta curând la nivelul sănătăţii. Faptul că vor încerca să nu mai ia lucrurile hei rupist este semn că simt că se întâmplă ceva cu organismul lor, mai ales după acţiunile în forţă de anul trecut. Saturn din Săgetător este cel care aruncă buzduganul şi avertizează că trebuie să încetinească ritmul dacă vor să nu aibă probleme de sănătate, mai ales să evite suprasolicitarea psihică. Ar fi ideal, un concediu sau un week-end prelungit  încă de la începutul anului, care să le dea permisiunea să respire degajat. Somnul este esenţial pentru redresare nervoasă şi emoţională. Au nevoie de o alimentaţie raţională, naturală şi sănătoasă. În toamnă, vor vedea beneficiile unui asemenea mod de viaţă.

Săgetător (22.11 – 22.12)

Vor lua startul în 2017 cu curaj şi vor avansa repede din punct de vedere profesional. Este o perioadă bună pentru a-şi pregăti exact armele de care are nevoie, să-şi perfecţioneze talentul şi să acţioneze hotărât în direcţia pe care o doreşte. Cariera sa este pe primul loc în topul cu realizările pentru noul an. Pe de altă parte, vor trebui să aibă grijă să nu ceară prea mult de la ei în favoarea celorlalţi sub pretextul că trebuie să promoveze cât mai repede. A trecut vremea hei-rupismului! Dorinţa lor de a promova cât mai repede se va lovi de bariera relaţională, mai ales că ei nu ştiu să mintă şi dacă au ceva de spus vor spune lucrurilor pe nume.

Dacă vor să promoveze anul acesta, un sfat în acest sens este să fie atenţi ce spun şi cum spun. Vor munci constant, monoton, cu unele excese, e drept, şi atunci vor deveni posaci, se vor confrunta cu blocaje mentale şi pesimismul le va da târcoale, că nimic din ceea ce fac nu este bine şi niciodată nu vor avea succes. De aceea vor trebui să ia lucrurile progresiv şi să nu se împrăştie, riscul de a se apuca de mai multe deodată se datorează caracterului semnului care este unul mutabil, incapabil să se fixeze şi atunci au nevoie de foarte multă voinţă ca să se impună. Din iulie vor avea şansa să-şi ia zborul şi să beneficieze de pe urma proiectelor sale.

Problemele financiare vor fi mai puţin stresante decât în 2016. De fapt vor întâlni circumstanţe care îi vor ajuta să simplifice lucrurile, chiar şi pe cele vechi şi vor rezolva situaţii care până nu demult păreau de nerezolvat, foarte simplu şi foarte uşor încât nu le va veni să creadă cât de la-ndemână le era soluţia. Alegerea drumului pe care vor merge va fi posibil numai cu condiţia să se gândească la consecinţe, să anticipeze din timp urmările. Ceea ce este terminat nu mai trebuie făcut încă odată, pare să fie lozinca după care se conduc şi, trebuie să recunoaştem că are un sâmbure de adevăr. Au nevoie de ceva mai multă răbdare dacă vor să câştige şi să-şi facă planuri cu bătaie lungă în ceea ce priveşte câştigul.

Dacă anul trecut au rezolvat problema financiară şi au asigurat subzidenţa, atunci pot lua o pauză şi să se bucure de ceea ce au fără a face tapaj de veniturile sale. Nu vor fi puţine, de asemenea, momentele de răstălmăcire, de nesesizare sau de neânţelegere a unor oportunităţi dar aceasta este în funcţie de configuraţia din tema astrală a fiecărui Săgetător.

În ce priveşte relaţiile, marea greşeală a Săgetătorilor este că ei gândesc mai tot timpul cu sufletul, adică cu inima, şi mai puţin cu raţiunea şi acest fel de a fi este legat de nevoia lor de siguranţă afectivă, teama de a nu pune capăt brusc unor relaţii sau din nevoia de a fi siguri că drumul spre iad este pavat într-adevăr cu bune intenţii. Niciodată parcă, nu vor fi mai preocupaţi pentru relaţii cum o vor face anul acesta, indiferent dacă este vorba despre o relaţie de suflet sau una profesională. Vor face totul pentru a le cultiva, amintindu-şi însă permanent că este esenţial să aibă şi momente de respiro înainte de trece la atac sau de a antama şi alte resurse. Impulsul plutonian pe care îl resimt din plin îi îndeamnă ca înainte de a aborda o problemă să se gândească mai întâi la consecinţe şi la cei pe care îi are în întreţinere.

Dorinţa lor intempestivă de a acţiona se reflectă foarte bine în aforismul: nu suntem toţi nişte Superoameni. Realitatea tutelată de Saturn arată că sunt oameni cu picioarele pe pământ cu un psihic bine structurat şi cu o influenţă benefică asupra celor din anturaj. Este uneori nevoie, să-şi evalueze relaţiile pentru a se proteja de judecata simplistă, meschină şi egoistă ale unora din anturaj tocmasi pentru a nu plăti un preţ prea mare datorită slăbiciunii pentru cineva anume şi care nu merită atenţia lor .
Se pare că tonul iubirii că va fi dat tocmai de noaptea dintre ani, pentru că Săgetătorii îşi vor pune numeroase întrebări legate de dragoste şi realizează că răspunsurile nu sunt întotdeauna simple. Fie că sunt singuri sau căsătoriţi, vor  găsi repede momente în care să se reîncarce emoţional, să retrezească o dragoste abia adormită sau supusă caznelor obişnuinţei în doi şi vor înţelege cât de importantă, de plăcută şi de benefică este redescoperirea acesteia în…doi, mai ales atunci când ai răbdare cu celălalt. Fermecători, o apariţie plăcută, nu le va fi greu celor singuri să stârnească pasiuni şi inimi zburdalnice şi vor dovedi că ştiu cum să ia o relaţie ca să le fie bine.

Să nu ezite, să nu trăiască cu rezerve şi să accepte invitaţiile la spectacole, chefuri, distracţie că nu le va fi rău deloc – diversele festivaluri tematice – ale berii, ale clătitelor, ale sarmalelor, este un prilej numai bun ca ei să socializeze cu uşurinţă şi să descopere faţetele nebănuite ale iubirii. Vor simţi nevoia să fie în centrul atenţie, să-şi exprime disponibilitatea de a iubi. Vor merge dincolo de aparenţe şi vor simţi care sunt persoanele cu adevărat sincere care merită atenţia lor şi vor deveni pasionali aşa cum le stă bine unor Săgetători. S-ar putea să fie mai tandri şi mai diplomaţi ca altă dată ceea ce le va da un farmec aparte şi un plus de autenticitate.
Relaţiile cu copii sunt extrem de favorabile anul acesta. 2017 însă, va fi un an de eforturi susţinute care vor repercuta asupra stării de sănătate. Evenimente imposibil de evitat îi vor presa să acţioneze să dea măsura energiei lor pentru a face faţă obligaţiilor. Saturn le va da posibilitatea să schimbe multe în viaţa lor, în special în ceea ce priveşte igiena vieţii, centrându-i pe direcţia care trebuie, dar, în acelaşi timp, îi va face prizonierii inerţiei acţiunilor în care sunt prinşi tocmai pentru a le testa nu atât rezistenţa cât voinţa. Vor avea de luptat cu delăsarea, cu amânările, cu mâncatul pe apucate, cu dormitul în exces dar vor face faţă cu succes tuturor acestor provocări. Ultimele trei luni ale anului vor fi deosebit de rodnice şi de energice încât şi pe ei îi va surprinde de unde atâta mobilitate mentală şi creativitate fără astâmpăr şi vor înţelege în sfârşit că sunt gata să se implice în proiecte mai serioase şi îşi pot propune obiective serioase cu bătaie lungă.

Capricorn (22.12 – 20.01)

În 2017 vor lucra mult mai bine, în colectiv, echipa în care va munci îi va da certitudinea de siguranţă şi astfel va fi destul de greu să evite ceea ce numim clasic, succes. Pe de altă parte, marea majoritate a eforturile i se datorează, fără însă a-i implica şi pe ceilalţi. Cum ideea îi aparţine, inovaţia nu poate fi pusă la punct decât de el. Uşurinţa însă, cu care vede veriga lipsă, este perturbatoare pentru ceilalţi care încep să-l invidieze şi să fie geloşi pe succesul său, aşa că nu rare vor fi momentele în care se va întreba unde am greşit sau unde greşesc.

Ca să păstreze ordinea firească a lucrurilor aceste lucruri nu le va discuta cu nimeni, ci se vor petrece în sufletul său pentru că sunt îndoielile sale. Scopurile profesionale vor trebui să rămână pentru Capricorn punctul forte dar şi un test aproape permanent. Posibilităţile de reuşită sunt reale şi la-ndemână. Influenţele plutoniene şi ale Soarelui dau uşurinţă spre materializarea proiectelor personale. În cazul unor litigii de muncă, 2017 este momentul pentru a finaliza anumite etape juridice.

Viaţa financiară a Capricornilor va cunoaşte, în acest an, îmbunătăţiri semnificative, mai ales dacă sunt în căutarea de noi şi noi modalităţi de ale creşte standardul de viaţă. Dacă coroborâm aspectele dintre Pluto şi Saturn, în acest domeniu, chiar dacă sunt tensionate, ele anunţă din punct de vedere material o serie de facilităţi care pot avea legătură cu schimbarea unor date de rambursare a ratelor pentru un credit sau leasing, pentru luarea unui credit de nevoie personale fie pentru a pleca în concediu, fie pentru a crea o linie comercială de produse de consum, rezultatele favorabile ale unui proces de pe urma căruia se va alege cu o sumă de bani.

Vor bâjbâi mai puţin, ca anul trecut, pentru a lua decizii radicale. De fapt, acestea au ajuns la scadenţă de prea mult timp ca să nu le lămurească odată pentru totdeauna. Se vor lansa imperativ în tranzacţii financiare care vor fi o sursă de schimbare completă a modului lor de viaţă. Succesul va veni de aici, nu trebuie decât să acorde atenţia cuvenită.

După succesul de anul trecut, în antamarea relaţiilor care îi sunt de folos, vor fi mai mult decât interesaţi să se tempereze şi să aducă în viaţa lor o anumită relaxare mai ales că vor conştientiza că au nevoie de aceste momente dacă vor să-şi păstreze poziţia financiară şi standardul social pe care l-au atins. Se pare că influxurile saturniene către semnul pe care îl stăpânesc sunt destul de stresate dar noroc cu bonomul Jupiter care, ajuns într-un semn prieten, în Taur, îi va face pe Capricorni să vadă în ce punct al drumului au ajuns şi să conştientizeze dacă este nevoie de mai mult ca să meargă mai departe. Vor profita de această ocazie ca să scape de sentimentul de vinovăţie care i-a bântuit ceva timp şi sunt o povară care le încetineşte evoluţia ceea ce nu este bine nici pentru el, nici pentru ceilalţi. Deşi pare alarmant, aceste trăiri sunt doar în mintea lui, aşa că nu are decât să profite de anturaj, să iasă, să fie înconjurat de prieteni şi, fiţi siguri, aceste idei vor dispărea.

Cu siguranţă că în 2017 vor dori linişte din punct de vedere sentimental mai ales că este inflaţie la capitolul echilibru şi linişte interioară. Circumstanţele însă pot fi de asemenea natură încât să fie obligaţi, încurajaţi să îşi pună viaţa sentimentală în ordine şi care nu are nimic cu dorinţa lor de liniştire, de calmare a situaţiei. Pe de altă parte, Capricornii sunt susceptibili, că prin felul lor de a fi, atrag partenere/i care caută protecţie. Chiar dacă este măgulitor ce se petrece le-aş sugera să fie atenţi, pe termen lung, această poziţie de protector poate deveni o povară pentru ei. Februarie şi aprilie vor fi lunile în care vor avea cele mai mari satisfacţii personale, dorinţele lor vor fi afişate vizibil, de la cele mai banale gesturi până la cele mai tandre din intimitate.

Unii Capricorni vor trăi pentru prima oară acest sentiment de împlinire. Dacă sunt căsătoriţi partenera/ul vor fi mai înclinaţi să-ţi înţeleagă sensibilitatea şi nevoia de exprimare a acvestei în clipele în care vor fi doar ei doi, discuţiile din intimitate fiind mai pasionale şi mai pline de căldură ca altădată. Răbdarea lor va impresiona şi va da o nuanţă de gingăşie relaţiilor. Va fi de remarcat armonia dintre ei, încrederea reciprocă, ceea ce îi va ajuta pe Capricorni să păstreze echilibrul şi calmul chiar şi momentele mai tensionate dintre ei. Dacă tentaţia unei vieţi duble sau de separare este mai mare, această nevoie de dedublare şi de singurătate le va aduce, în primul rând, debusolare şi neîncredere, deci atenţie la ce vor face, mai ales, în primăvară.

Spiritul lor analitic le va permite să vadă exact care este situaţia, înainte de a lua decizia definitivă. Asta nu înseamnă să tergiverseze sau să ezite dacă lucrurile în doi, nu mai merg!

Energia lor este anul acesta destul de precară şi nu se întrevede perspectiva recuperării. Vor simţi spontan că trebuie să încetinească ritmul dacă vor să reziste cât mai mult! Impulsurile tensionate ale lui Marte şi ale lui Saturn îi va agresa obligându-i să suporte prezenţa tuturor, agitaţia mulţimii, întâlniri sau festivităţi. Vor fi pregătiţi pentru acest tip de contacte în mod special, în octombrie, când vor fi plini de pasiune şi de energie. Mai apoi, Soarele şi Marte le vor susţine pasiunea, dar aglomerarea de dosare sau de proiecte îi poate face să recurgă la obiceiuri dăunătoare pentru sănătatea lor.

Vărsător (20.02 – 19.02)

2017 va fi un an amețitor, aşa cum este felul Vărsătorilor, cu relaţii, oferte de muncă şi bani frumoşi pe care, măcar, de-ar învăţa să îi drămuie. Vor întâlni oameni şi situaţii care le vor permite accesul în domenii care le par de neatins, dar le vor crea şi anumite obligaţii.

2017 este un an de început de ciclu care le va permite să pună capăt unor situaţii de nesuportat, unora instabile dar şi celor care nu mai au ce să le aducă și să inițieze proiecte noi. Vor avea posibilitatea să extindă cam tot ceea ce se referă la extinderea activităţii şi dezvoltării lor sau pentru a demara un nou proiect. Relaţiile cu colaboratorii vor fi mai liniştite, iar ei vor da dovadă de mai multă aplecare spre reconsiliere. Interesant este că vor da dovadă de talent diplomatic, poate şi pentru că Jupiter în Balanţă le dă acea înţelepciune care le cenzurează ieşirile temperamentale, şi care se va dovedi benefic pentru ei. Din toamnă, să nu le fie teamă de munca în echipă, dacă este vorba doar despre locul de muncă atunci acesta le va da dsatisfacţia recunoaşterii şi afirmării pe termen lung.

Vor căuta să facă mai multă ordine în afaceri, îşi vor administra conturile cumpătat şi numai atunci când va fi nevoie să achite taxe, impozite sau facturi. Din păcate,  Uranus aflat foarte aproape de sectorul banilor proveniţi in muncă proprie, îi va face doar să viseze la ce sume ar putea să le intre în cont, în realitate, eforturile pentru un ban în plus vor fi mari şi uneori supraomeneşti. Părerea mea este că, Saturn care o lungă perioadă de timp va face trigon cu Uranus, le va asigura echilibrul necesar şi va permite rectificarea bugetului când şi unde trebuie, la momentul oportun. Din fericire, vor da dovadă de realism şi pragmatism fapt care îi transformă pe şturlubaticii Vărsători, în oameni cu picioarele pe pământ. De fapt, nu fac altceva decât să pregătească terenul în sensul să pună capăt cheltuielilor inutile şi să meargă direct la obiect.

I-aş sfătui, aşa cum fac de fiecare dată, să aibă răbdare, să nu caute cu diandinsul să ajungă la cineva anume, să lase lucrurile să curgă de la sine, pentru că forţând lucrurile ar putea pierde şi sprijinul pe care îl au şi atunci scapă totul de sub control. Îngrijoprarea lor nu este întemeiată, ba dimpotrivă, aş spune că nerăbdarea şi uneori, stările de disperare, nu au făcut altceva decât să le bage beţe în roate. Au mari şanse, dacă urmăresc reflexul acţiunilor lor, ar avea ocazia să vadă ce anvergură are răspunsul primit! Totuşi, înclin să cred, că Saturn le potoleşte acestă tendinţă anul acesta, dar atenţie, le atenuează şi momentele de plăcere sau de fericire. Neptun în domiciliu, îi îndeamnă să lase deoparte considerentele materiale care nu odată le vor crea stări de angoasă. Să nu caute ci să lase lucrurile să curgă pentru că punctele de echilibru care le va permite să acţioneze vor apărea pe negândite, se vor elibera de tensiuni şi se îşi vor conserva ideile pentru momente mai bune.

Stabilitatea relaţiei pe care o au sau pe care o vor iniţia în 2017, va fi una din prieorităţile lor absolute. Într-adevăr, coroborat cu influxurile neptuniene, vor fi mai calmi, eliberaţi de tensiuni iar reacţiile de apărare vor fi constructive vis-a-vis de partener/ă. În a doua parte a anului, Venus în ascensiune îi va sprijini în eforturile lor de a da o expresie mai profundă şi mai plină de sensuri conceptelor de iubire şi de dragoste. În plus, schimbările pe care le-au făcut în ultimele luni ale lui 2016 vor începe să de roade. Începutul lui 2017 va fi pentru ei asemeni unei licitaţii, pentru a achiziţiona cât mai mult afectiv şi emoţional, nu de alta dar se simte nuanţa schimbării deja la nivel afectiv, vor avea mai multe resurse pentru aş consolida poziţia în relaţie sau pentru a provoca evenimentul dorit, fără a pierde însă din intensitatea trăirii momentului respectiv.

Dacă nu au nicio relaţie, ar fi bine să privească mai atent în jurul lor, chiar dacă li se pare imposibil, mai ales în primăvară, pentru că iubirea le va bate la fereastră, iar reacţiile lor vor fi spontane şi dense emoţional. Iar virtualul partener/ă nu va fi surprins/ă că este demn/ă de atenţia lor pentru că felul în care o vor afirma Vărsătorii, va fi unul plin de tact şi de sensibilitate, care va merge direct la inima celuilalt, mai ales că vor avea numeroase ocazii să întâlnească pe cineva care să fie pe placul lor.  De altfel, vor constata pe propria piele că dragostea la prima vedere nu este doar un mit. Şi ce este mai surprinzător, Vărsătorii vor fi timizii din acest joc. Dacă nu în primăvară, atunci în toamnă, sigur vor fi forţaţi să lase timiditatea deoparte, nu de alta dar atracţia va fi atât de puternică încât ar putea să-şi piardă capul. Pe moment! Au darul să atragă oameni cărora nu le va fi greu să le descopere punctele slabe şi cele mai ascunse secrete.

Vitalitatea lor va fi liniară, fără efluviile de energie jupiteriană din 2016 şi care în 2017 se vor atenua treptat. Încetul cu încetul, vor înregistra creşterea nivelului de energie, în preajma oamenilor alături de care se simt bine şi vor remarca asta, fie cunoştinţe de o viaţă, fie unele noi şi vor căuta să se afle în preajma acestora cât mai mult timp.

Influxurile Soarelui şi ale lui Venus le va da carismă, jovialitate, drăgălăşenie ceea ce le va aduce numeroase satisfacţii relaţionale, care îi va stimula mental şi îi va face să meargă mai departe în explorarea vieţii. În iunie, să fie atenţi la alimentaţie pentru că au ignorat prea mult timp semnalele organismului şi s-ar putea să-şi declanşeze datorită lipsei de respect faţă de propria sănătate, fie un diabet, fie o altă boală de care să tragă apoi, toată viaţa.

Peşti (19.02 – 21.03)

Sociabilitatea acestor nativi va fi unul din cele mai bune argumente pentru a progresa în plan profesional. Vor detecta cu o precizie uluitoare intenţiile celor care vor să le bage beţe în roate lucru care îi va cam descumpăni pe colegi şi prieteni care nu mai ştiu ce să creadă, inducându-le în acelaşi timp, un soi de teamă vis-a-vis de ei.

Sunt favorizate în 2017 mai ales negocierile comerciale, vor trebui să acţioneze după un plan bine gândit, împărţit în etape succesive, îşi vor atinge scopurile ţintit chiar dacă de multe ori ceea ce fac pare pentru prieteni pierdere de timp. Pivotul acţiunilor acestor nativi, vor fi anul acesta lucrurile simple, realitatea imediată şi discuţiile deschise, la obiect. Această atitudine îi va face să poată păstra echilibrul în situaţiile mai delicate. Dacă lucrează în profesii care ţin de cercetare sau de investigare, intuiţia şi flerul lor va funcţiona ireproşabil, mai ales în toamna lui 2017, când vor da dovadă şi de îndrăzneală şi mai ales de faptul că au mare încredere în instinctul lor.

Securitatea materială, încă de la începutul anului, le va stârni semne de îngrijorare, dar părerea mea este că sunt prea prăpăstioşi, mai ales că vor fi foarte mult timp pe drumuri şi norma, vor cheltui şi atunci vor fi obligaţi să găsească un echilibru între ceea ce au şi ceea doresc să aibă. Marile proiecte care le va monopoliza atenţia vor ţine de… casă, mobilier, alimentaţie ş.a. Vor face eforturi serioase ca să facă economii, deoarece vor căuta aproape tot anul să pună pe picioare proiecte de anvergură. Anturajul îi va împinge la unele cheltuieli care nu sunt întotdeauna judicioase aşa că le-aş sugera să se gândească de două ori înainte de a accepta anumite oferte sau… cereri. Noroc că timpul este aliatul lor şi nu îi va face să intre în criză.

Pe de altă parte, anul acesta sunt mai decişi ca niciodată să facă ordine în viaţa lor, să pună capăt unor prietenii care nu duc niciunde, să scape de prietenii care trăiesc de pe urma lor, să pună punct unui Trecut care nu se va mai întoarce. Vor dimţi nevoia să iasă în evidenţă şi vor acţiona cu rapiditate faţă de cum le este obiceiul. Un asemenea elena energetic îi poate costa pe unii Peşti dacă nu sunt atenţi cum îşi dozează forţele şi dacă nu vor stabili o ordine adecvată cu interesele lor. Cel mai util instrument pentru ei va fi lista de prieorităţi! Şi dacă tot au decis să facă ordine în viaţa lor, să fie atenţi nu cumva să taie de pe listă şi relaţiile de care au nevoie, pentru că deciziile vor fi irevocabile şi oricum toate acţiunile lor vor da impresia unui infantilism gratuit dar este foarte greu să pătrunzi sufletul unor Peşti atunci când îşi pun ceva în minte.

Dincolo de tendinţa lor naturală de a idealiza o relaţie sau o poveste de dragoste, stă o mare capacitate de materializare şi exprimare afectivă. 2017 va fi anul în care vor fi capabili să-şi concretizeze şi cele mai intime visuri. Numai că aşa cum îi cunoaştem pe capricioşii Peşti nu vor avea răbdare să se detaşeze şi nu o să facă niciodată altceva decât ceea ce ştiu. Au mari dificultăţi atunci câns îşi propun să vadă cât cunt de consecvenţi în ceea ce îşi propun şi de fiecare dată sfârşesc prin aş afirma cu tărie… dependenţa, în special în primele trei luni ale anului.

Dacă ar fi să-i facen să întocmească un raport de activitate cu obiectivitate vor vedea, că întotdeauna, datorează partenerilor ceea ce au sau ceea ce sunt. Totuşi în timpul primelor trei luni din 2017, au şansa să pună ordine în viaţa lor sentimentală dacă nu se mai simt legaţi de partener, prieteni şi chiar de părinţi şi se vor aventura, e drept, pentru o scurtă perioadă de timp, în lume, nu de alta dar farmecul şi magnetismul lor special va avea un impact puternic asupra celorlalţi. Aceştia sunt Peştii jupiterieni. Pentru că cei Neptunieni, talonaţi de Saturn vor fi strepeziţi de teama de abandon şi care are rădăcini foarte puternice în subconştinetul lor, încă din prima copilărie. Chiar dacă vor fi tentaţi să-şi ia viaţa în propriile mâini, vor simţi permanent nevoia de a se asigura de fidelitatea anturajului şi de justeţea acţiunilor sale. Le-aş sugera ca înainte să facă aceste schimbări să-şi facă un plan serios de bătaie, să adune toate elementele definitorii şi abia apoi să purceadă la acţiune.

În ce priveşte sănătate, anul acesta ea va trece de pragul vieţii emoţionale ţi afective. Sensibilitatea şi sănătatea lor este strâns legată de cât sunt de sănătoase relaţiile lor. Dacă va pune suflet în acţiunile sale atunci îi va fi mai uşor să depăşească stadiul de inimi frânte şi să-şi găsească echilibrul interior în familie iar cel sentimental într-o relaţie serioasă, vor dispărea predispoziţiile spre alergiile de tot felul sau spre dermatoze pe fond digestiv. Impulsurile uraniene îns vor favoriza alergiile de contact, în special cele care ţin de mediu sau diverse metale. Combinaţia influxurilor Saturn – Jupiter sugerează cu o mare probabilitate, probleme dentare sau osoase. Atenţie mare la produsele lactate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here