Eveniment cultural-artistic în scop caritabil la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Universității din Pitești

Pentru cel de-al doilea an, studenții Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității din Pitești au organizat evenimentul cultural-artistic ”Din an în an, noi colindăm”, eveniment ce a avut ca scop strângerea de fonduri pentru cazurile sociale a doi dintre studenți. Unul este caz medical, suferă de tetrapareză spastică și este imobilizat în cărucior. Cel de-al doilea caz este al unei fete orfane de tata, cu un venit familial la pragul subzistenței, în imposibilitatea de a-și plăti cazarea și masa în căminul studențesc.

Programul a fost unul deosebit: recital de poezii patriotice și cântece (cu ocazia Centenarului Marii Uniri), expoziție de icoane a studenților de la Secția Teologie Ortodoxă-Artă Sacră, recital de poezii și colinde de Crăciun al studenților Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte. De asemenea, Corul Secției Teologie Ortodoxă a Facultății a susținut un program de colinde sub bagheta dirijorului – Preot Prof. Gheorghe Neacșu.

”Pentru o clipă să lăsăm egoismul și să învățăm să empatizăm cu cei aflați în dificultate. Pentru un minut să facem o radiografie a propriei noastre vieți și să realizăm cât suntem de bogați fiind sănătoși. Pentru o oră să lăsăm orice altă activitate și să ne bucuram de un spectacol de colinde și poezie. Pentru o viață să devenim buni și milostivi, darnici și plăcuți. Binecuvântarea arhierească și cuvântul de învățătură al ÎPS Calinic Argeșeanul, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, au fost transmise de Părintele Prof. Dan Obrocea – Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul”, ne-a declarat unul dintre studenții Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte din Pitești, Valentin Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.