Evaluarea Națională începe azi, cu proba scrisă la Limba Română. Evaluarea Națională începe azi cu proba scrisă la Limba Română. Peste 172.000 de mii de elevi din întreaga ţară ar trebui să susțină examenul. Contextul este unul fară precedent în istoria învăţământului românesc. Pandemia de coronavirus schimbă regulile și crește presiunea asupra celor mici.

Teama de noul coronavirus obligă autoritățile să ia măsuri fără precedent pentru a limita răspandirea infecțiilor.

Probele pentru examenele naționale încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 4.337 de centre de examen, conform unui comunicat transmis de Ministerul Educației și Cercetării.

Miercuri, 17 iunie, urmează să se desfășoare proba la Matematică. 10.294 de absolvenți ai clasei a VIII-a vor susține joi, 18 iunie, proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen), iar contestațiile pot fi depuse în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

Elevii pot face contestație online la Evaluarea Națională 2020

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

Comments

comments