EUROSTAT. Tinerii din UE au abilități digitale? Românii, pe ultimele locuri din UE. În ultimele luni, mulți tineri (cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani) au fost nevoiți să urmeze cursuri online, deoarece măsurile de blocare asociate cu pandemia COVID-19 au împiedicat școlile, universitățile sau alte instituții profesionale și de formare profesională să efectueze predare față în față.

În aceste condiții, ne putem întreba, tinerii au abilitățile digitale necesare pentru a accesa aceste servicii online?

În 2019, patru din cinci tineri (80%) cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani în Uniunea Europeană (UE) aveau abilități digitale de bază sau peste acestea. Aceasta a fost cu 24 de puncte procentuale (pp) mai mare decât ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani (56%).

Abilități digitale ale tinerilor din UE

Dintre statele membre ale UE, Croația a avut cea mai mare pondere de persoane cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, cu abilități digitale de bază sau mai mari de bază (97%), urmată de Estonia, Lituania și Olanda (toate cele 93%), precum și Grecia (92% ).

În schimb, cele mai mici acțiuni au fost observate în România (56%), Bulgaria (58%), Italia (65%), Ungaria (68%), Letonia și Luxemburg (ambele 75%).

Comments

comments