EUROSTAT. Planificaţi un grătar? Cum se compară prețurile cărnii în UE?

EUROSTAT. Planificaţi un grătar? Cum se compară prețurile cărnii în UE? Cele mai mari prețuri pentru carne sunt în Austria și Luxemburg. Cel mai scăzut, în Polonia și România.

Dacă intenționați să cumpărați niște carne pentru un grătar în ultimele săptămâni de vară, s-ar putea să vă interesați cum se compară prețul cărnii din țara dvs. cu celelalte state membre ale Uniunii Europene (UE).

Atunci când nivelurile prețurilor din țări sunt comparate cu indicele mediu al nivelului prețurilor din UE, 100, rezultatele arată că în 2018, prețul cărnii a fost cel mai ridicat în Austria (nivel de preț de 146), Luxemburg (142), Franța (131) și Belgia (126).

În schimb, cele mai scăzute niveluri de preț pentru carne în 2018 au fost în Polonia și în România (ambele cu un indice de nivel de preț de 63), Bulgaria (64) și Lituania (71).

Categoriile de carne reglementate de aceste statistici includ carnea de vită și carne de porc, carne de porc, miel, oaie și capră, păsări de curte, alte carne și organe comestibile, delicatese și alte preparate din carne.

Sursa: Eurostat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.