EUROSTAT. Mâncaţi fructe şi legume zilnic? Ce obiceiuri au românii

În 2017, 1 din 4 persoane (27 %) au mâncat fructe cel puţin de două ori pe zi, potrivit unei cerectări realizate asupra populaţiei Uniunii Europene. Aprope 37 % din populaţia UE a mâncat fructe o dată pe zi iar restul de 36 % au mâncat fructe mai puţin des sau deloc în cursul unei săptămâni obişnuite.

Comparativ cu consumul de fructe, într-o proporţie uşor mai mică (23%) din populaţia UEa mâncat legume cel puţin de două ori pe zi, şi ceva mai mulţi locuitori ai UE (40%) au mâncat legume o dată pe zi.

 

 

Printre consumatorii de fructe europeni, un aport zilnic de fructe a fost mai des întâlnit în Italia (85 % din populaţie) şi Portugalia (81 %). În contrast, în trei ţări membre,, mai puţin de 40 % din populaţie mănâncă fructe zilnic: Letoni (35 %), Bulgaria şi Lituania (ambele 37 %).

 

În ce priveşte consumul de legume, în statele membre, Irlanda şi Belgia au cea mai mare proprorţie a populaţiei care mănând legume cel puţin o dată pe zi (ambele 84 %). În timp ce în cele mai multe state între 50% şi 80% din populaţie a răspuns că mănâncă legume zilnic, există cinci state unde prpporţia a fost sub 50%: Ungaria (30 %), Romania (41 %), Letonia (44 %), Lituania şi Bulgaria (ambele 45 %).

Comments

comments

DISTRIBUIȚI