Eurostat: 8,3% din angajaţii din UE fac naveta la muncă în altă regiune a ţării în care locuiesc. În 2018, dintre cei 220 de milioane de angajați cu vârsta cuprinsă între 20 și 64 de ani în UE, 18,3 milioane, echivalentul a 8,3% dintre angajați, făceau naveta dintr-o regiune în alta din țara de reședință.

Cea mai mare rată de navetă regională în 2018 a fost înregistrată în Belgia și Regatul Unit, unde mai mult de una din cinci persoane (21% din angajați) au făcut naveta în regiune diferită, urmată de Olanda (17%). Naveta a fost, de asemenea, relativ frecvent în Danemarca, Germania, Lituania, Ungaria și Austria, unde aproximativ 10% din angajați au făcut naveta pentru a lucra într-o regiune diferită.

Regiunile cu cea mai mare pondere a navetelor au fost găsite în zona Londrei din Regatul Unit: în Outer London – South (61% dintre angajații din acea regiune), London Exterior – East and North East (59%), London Interior – East (53%), Londra Exterior – Vest și Nord Vest (48%), urmată de Prov. Brabant Wallon în Belgia (47%).

Pentru mai multe informații, aruncați o privire la noua publicație digitală de la Eurostat: People on the Move – statistici privind mobilitatea în Europa.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI