Partidul Mișcarea Populară (PMP) s-a reunit vineri, 3 august 2018, într-o ședință a Consiliului Executiv Național, la Tulcea. Conducerea PMP a discutat chestiuni legate de organizarea internă a partidului și despre proiectele derulate la nivel național.

Reamintim că Partidul Mișcarea Populară și-a asumat ca principale obiective politice: eliminarea pensiilor speciale pentru politicieni; revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin; reducerea numărului de parlamentari la 300; Unirea Republicii Moldova cu România.

De asemenea, PMP a contestat la CCR Codul Administrativ care prevede pensii speciale pentru aleșii locali și oficializarea limbii maghiare și a demarat o amplă campanie de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin.

“Credem că pensiile speciale sunt un furt, motiv pentru care azi (vineri – n. red.) vom discuta o nouă iniţiativă pe care o vom comasa cu campania privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Vom solicita ca românii care semnează pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin să fie de acord şi cu eliminarea pensiilor speciale. Sunt cinci milioane de pensionari în ţara noastră, iar peste patru milioane de români primesc o pensie mizerabilă. Din acest motiv credem că pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt. Le vom cere românilor să susţină acest demers pentru că vrem ca în mod onest toţi cei care beneficiază de pensii să le primească în funcţie de contributivitate”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac.

Eugen Tomac a menţionat că iniţiativa legislativă pe care o va depune în Parlament nu îi va viza pe deţinuţii politici, veteranii de război şi militarii care au acţionat în teatrele de operaţiuni.

Comments

comments