Înscrierile pentru cea de-a XIV-a ediţie a “Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict” au început miercuri, 5 aprilie, iar documentele și detalii referitoare la organizare pot fi obţinute accesând site-ul www.mapn.ro/corespondenti.

Documentele de înscriere vor fi transmise până vineri, 12 mai, la numărul de fax 021 319.56.98 sau la adresa de e-mail corespondentiderazboi@mapn.ro. Cursul, care se va desfășura în perioada 19 – 24 iunie în garnizoana Tîrgu Mureș, va fi organizat de Direcţia informare şi relaţii publice a M.Ap.N., cu sprijinul Statului Major al Forţelor Aeriene, Statului Major al Forțelor Terestre și al Brigăzii 6 Operaţii Speciale “Mihai Viteazul”.

În vederea asigurării unui antrenament intensiv şi a unei instruiri eficiente, numărul jurnaliştilor – redactori, cameramani şi fotoreporteri – care vor participa la curs este limitat la 20.

Persoană de contact pentru informaţii suplimentare – colonelul Renato Nadolu, tel. 021 319.56.11.

Cursul va aborda, teoretic şi practic, teme privind procedurile de acreditare şi de lucru ale jurnaliştilor pe timpul operaţiilor militare, reguli de siguranţă şi protecţie în zonele de conflict, aspecte privind securitatea operaţională, caracterizarea teatrelor de operaţii din punct de vedere al riscurilor, proceduri de acordare a primului ajutor.

În cadrul modulului de instruire practică, jurnaliştii vor participa la diverse antrenamente – dezvoltarea abilităţilor fizice specifice, instrucţie alpină, tehnici de acordare a primului ajutor, tehnici de supravieţuire, cunoaşterea hărţilor, a busolei, a GPS-ului şi lucrul practic cu acestea. Totodată, li se vor prezenta şedinţe de trageri demonstrative cu armamentul specific forţelor pentru operaţii speciale şi exerciţii de paraşutare.

Comments

comments