Estera Stămoiu: „Salvarea vine, în primul rând, de la noi înșine! FII SOLIDAR CU SALVATORUL TĂU!”

Estera Stămoiu: „Salvarea vine, în primul rând, de la noi înșine! FII SOLIDAR CU SALVATORUL TĂU!”

Este timpul ca fiecare dintre noi să manifeste grijă și responsabilitate maximă!

Mesajele prin care suntem informați și îndrumați în legătură cu ce trebuie să facem pentru a ne feri de Covid sunt la tot pasul: pe fiecare canal tv, în presa scrisă și online, în școli, grădinițe, spitale etc.

Poartă mască! și Spală-te pe mâini! au devenit, fiecare în parte, slogan național. Și cu toate acestea, numărul celor care sunt diagnosticați cu Covid crește, afectând în mod direct capacitatea noastră colectivă de a câștiga acest maraton pentru sănătate.

Asistenții medicali sunt tot pe front, la datorie. Uneori epuizați, alteori, poate, înversunați împotriva acestei pandemii, dar întotdeauna lângă pacient. E incredibil ce au reușit să facă în această perioadă! Nu-i știe nimeni după chip și, în multe cazuri, nici după nume, dar au reușit, dincolo de toate dificultățile, să creeze o punte sufletească cu pacienții, victime ale acestui virus care a dat omenirea peste cap.

De aceea, în această luptă strânsă pentru viață, în contextul dificil în care asistenții medicali își fac datoria, în calitate de președinte al Ordinului Asistenților Medicali Filiala Argeș, lansez acest mesaj: FII SOLIDAR CU SALVATORUL TĂU!”, pe care îl adresez fiecărui argeșean în parte. Dacă înțelegem că trăim o perioadă în care este important să acționăm ,,toți pentru unul și unul pentru toți” vom reuși să reducem transmiterea, ne vom păstra sănătatea. Și vom rămâne alături de toți cei dragi. Ne va salva responsabilitatea noastră. Această chemare nu este altceva decât un îndemn la responsabilitate, pornit pe de o parte, din grija maximă față de corpul asistenților medicali, iar pe de altă parte din grija maximă față de pacienți.

Pacienții au nevoie de asistenții medicali, iar asistenții medicali au nevoie de susținere, de implicare, de încurajare din partea societății civile. Acte simple de responsabilitate, precum cel de a purta corect masca sau de a păstra distanța socială, pot face diferența dintre starea de sănătate și starea de urgență.

Să nu uităm că starea de sănătate a fiecărui argeșean depinde, în primul rând, de responsabilitatea fiecărui argeșean. Să ne asumăm și să ne alăturăm, în lupta împotriva acestei pandemii, asistenților medicali. Ei sunt eroii noștri, iar noi putem fi eroii lor și ai celor pe care îi iubim dacă ne protejăm corect.

Numai așa, uniți, cu responsabilitate, vom putea să acționăm pentru reducerea numărului celor diagnosticați cu Covid. Nu așteptați ca dumneavoastră sau cineva drag să fie diagnosticat pentru a crede că pericolul este real, nu minimalizați importanța sfaturilor date de specialiști și nu întârziați aplicarea lor! Nu uitați, că în acest caz, salvarea vine în primul rând de la noi înșine. Astăzi, mai mult ca oricând! FII SOLIDAR CU SALVATORUL TĂU!” a declarat Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here