Este ireal… Rămânem fără autostrada Sibiu – Pitești din cauza unui gândac

Scandalul suspendării Autostrăzii Sibiu-Pitești de către Comisia Europeană ia amploare. Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a publicat pe pagina sa de Facebook textul observațiilor trimise de către Comisia Europeană guvernului de la București în care anunță suspendarea finanțării autostrăzii București-Sibiu până la momentul în care vor fi remediate o serie de probleme de mediu.

Printre cele invocate de Comisie este și protejarea unei specii de gândac, croitorul cenușiu

Pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitesti sunt 11 situri Natura 2000 pentru care Comisia Europeană consideră că nu s-au luat suficiente măsuri de conservare. În zona Cozia autostrada are impact asupra speciei de insecte croitorul cenușiu – morimus funereus, susțin cei de la Comisia Europeană.

Comisia mai notează și că autostrada și DN7 merg în paralel pe Valea Oltului pe o lungime considerabilă, ceea ce duce la formarea unei bariere duble pentru speciile protejate.

”Se precizează clar că nu vom primi niciun ban, până când nu se răspunde la clarificările cerute de CE. Până la primirea răspunsurilor, finanțarea este suspendată! În această notificare se face vorbire de lucruri halucinante!!! Este vorba de o specie de gândac și unele chestiuni birocratice lipsite de consistentă. Repet Sibiu-Pitești are Acord de Mediu care tratează inclusiv problema acestui gândac!”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Pe de altă parte Ministerul Fondurilor Europene a negat informația și a precizat că pe 23 decembrie anul trecut Comisia Europeană a cerut informații suplimentare cu privire la proiect și a dat termen două luni autorităților române pentru a răspunde, scrie g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here