Asistent universitar doctorand, Claudiu Şuţan: În articolul din Universul Argesean, „Universitatea Piteşti l-a făcut pe Axinte de la Argecom inventator” apărut în data de 18 iulie 2013 în varianta on-line apar mai multe inadvertențe. În afara faptului că articolul este scris într-o manieră tendențioasă, numărul mare de erori și neadevăruri m-au determinat să scriu acest drept la replică.

Clădirile Universității din Pitești nu sunt în pericol de prăbușire în caz de cutremur. Consider că se aduce un grav prejudiciu imaginii acestei instituții prin aceste afirmații. În România există organe abilitate să execute lucrări de expertiză seismică a clădirilor, iar un jurnalist nu are calitatea de a face aceste afirmații dacă nu citează persoane calificate.
A doua greșeală gravă, ce dovedește lipsa de documentare a autorului acestui articol apare atunci când mi se acordă gradul didactic de lector universitar doctor. Eu sunt doar asistent universitar doctorand.
Este extraordinar de exagerată afirmația că Universitatea din Pitești poate face pe cineva inventator. Calitatea de inventator provine din activitatea întreprinsă de o persoană în sensul dezvoltării unei metode, a unui procedeu sau a unui produs nou, inovativ, util și aplicabil. Colaborarea pe care cei trei autori ai invenției au avut-o pentru definitivarea unei metode și a unui sistem modular antiseismic pentru locuințe este în primul rând obiectul de activitate al firmei Argecom SA, nu a profesorilor Universității din Pitești, care nu are programe de studiu în acest domeniu. Pentru orice lămuriri suplimentare legate de contribuția fiecărui autor la dezvoltarea invenției, vă stau la dispoziție.
Universitatea din Pitești a primit la Salonul Internațional al Invențiilor, Geneva 2013, 3 medalii: 2 de aur și una de argint. În plus, delegația rusă a acordat o medalie și un premiu special (semnat de ministrul rus al educației) uneia dintre invențiile noastre. SC Argecom SA a participat independent la acest salon, fapt dovedibil prin facturile de achitare a taxelor de participare și jurizare, precum și din documentele oficiale ale ANCS, unde a câștigat o medalie de aur și un premiu special din partea delegației Poloniei.
Asocierea numelui meu într-un articol cu vădite tendințe împotriva conducerii Universității din Pitești este o metodă nedemnă ce pune în umbră strădania profesorilor Universității din Pitești de a ridica pe plan local o Universitate de prestigiu. O comunitate cu o Universitate puternică este mai puternică și ea prin asigurarea unor specialiști valoroși care-și vor imprima calitățile asupra tuturor domeniilor din orașul nostru. Vă rugăm să ne ajutați în acest efort prin articole documentate și obiective pentru că o Universitate bună vă va asigura și d-voastră jurnaliști de calitate.
Vă mulțumesc,
Asistent universitar doctorand, Claudiu Șuțan

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI