Erou și în timpul liber! Pompierul argeșean a acordat primul ajutor victimelor accidentului de la Lunca Corbului. Pompierul zilei este plutonierul Safta Constantin Daniel de la Secția de Pompieri Costești. Tocmai ieșit din tura de serviciu, pompierul se deplasa către casă, când a aflat de la colegii săi ca un accident rutier grav a avut loc în localitatea Lunca Corbului. Imediat, instinctul de salvator l-a îndemnat să se întoarcă din drum și sa meargă la locul evenimentului.

”Deoarece a ajuns înaintea echipajelor de intervenție, subofițerul s-a descurcat exemplar și, cu ajutorul câtorva martori, a acordat primul ajutor victimelor accidentului. Întrucât persoanele (o femeie, o fată și un băiat) erau încarcerate și era nevoie de echipament special, până la sosirea echipajelor de intervenție, pompierul a vorbit cu victimele, le-a spus ce se va întâmpla și le-a asigurat că totul va fi bine. După aceea, alături de colegii pompieri, plutonierul Safta Daniel a acționat pentru extragerea victimelor și predarea acestora către ambulanțe și elicopterul SMURD sosit la fața locului”, precizează reprezentanții ISU Argeș.

El este unul dintre pompierii argeșeni, iar ceea ce a făcut este ceva firesc, un gest de solidaritate, de care toți ar trebui să dăm dovadă în astfel de situații. Felicitări!

Comments

comments