ERASMUS: Succes educațional european pentru studenții Universității din Pitești

ERASMUS: Succes educațional european pentru studenții Universității din Pitești. În peste 30 de ani de experiență, programul Erasmus+ a oferit șansa a milioane de studenți din întreaga lume să cunoască un nou sistem educațional și să trăiască într-un mediu internațional multicultural.

O mobilitate Erasmus+ pentru studenți presupune deplasarea pentru maximum 12 luni pentru fiecare ciclu de studii (licență sau master) la una sau mai multe universități, companii sau organizații dintr-o altă țară europeană, pentru a studia sau pentru a face practică.

Universitatea din Pitești scoate anual la concurs peste 100 de burse Erasmus+ în țări precum Franța, Spania, Lituania, Bulgaria, Polonia, Portugalia, ș.a.

De ce Erasmus+?

  • Te bucuri de o bursă de studiu sau practică cuprinsă între 470 Euro/ lună și 720 Euro/ lună, în funcție de tipul de mobilitate și țara de destinație

  • Aplici pentru o experiență multiculturală

  • Beneficiezi de recunoașterea experienței

  • Îți vei crește șansele de angajare după absolvire și, de ce nu, chiar din timpul studiilor

  • Ai parte de o experiență teoretică și practică diferită

  • Îți deschizi orizontul de cunoaștere

  • Îți dezvolți competențele de comunicare în diverse limbi străine

  • Vei avea parte de o experiență culturală și socială inedită, deoarece a fi student Erasmus+ înseamnă a face parte din comunitatea Erasmus+ de la nivel global

Incluziunea socială este una dintre prioritățile europene și naționale ale programului Erasmus+. Astfel, studenților selectați pentru o mobilitate de studiu Erasmus+ care provin dintr-un mediu dezavantajat (cei care beneficiază de bursă socială sau se califică pentru a beneficia) vor primi un supliment de 200 Euro/ lună.

Suntem siguri că ți-am stârnit curiozitatea și interesul!

Îndrăznește, fă un pas în față și accesează pagina https://www.upit.ro/ro/international/erasmusplus, pentru a afla răspunsurile la toate întrebările pe care ți le poți adresa în legătură cu programul Erasmus+!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here