Emoții pentru elevii de clasa a opta. A început Evaluarea Naţională! Azi este programată proba la Limba şi Literatura Română, urmând ca joi să fie susţinută proba de Matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 21 iunie proba scrisă de limba şi literatura maternă.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Potrivit MEN, este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Eventualele nereguli din cadrul Evaluării Naţionale pot fi sesizate la TELVERDE – 0800801100. Numărul va fi disponibil în perioada 18 – 20 iunie, între orele 8.00 – 16.00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8.00 -14.00.

Rezultatele vor fi afişate pe 25 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi până la ora 20.00. Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor va avea loc pe 29 iunie.

Media generală obţinută în cadrul EN VIII are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Repartizarea computerizată la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a va avea loc pe 12 iulie.

Nu există prag de admitere la media 5! Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Comments

comments