Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, primit oficial de Klaus Iohannis la Baza Kogălniceanu

Președinții României și Franței, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron, au în această dimineață convorbiri oficiale la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța. Cei doi șefi de stat se vor întâlni și cu militarii dislocați acolo și vor susține declarații comune de presă.

Președintele Macron a sosit aseară la Baza de la Kogălniceanu și a avut deja o întâlnire privată cu militarii francezi. Emmanuel Macron este însoţit de miniştrii de externe, Catherine Colonna, şi apărării, Sébastien Lecornu. 

Un subiect prioritar pe agenda întâlnirii va viza evoluția situației de securitate din regiune, alături de susținerea acrodată Ucrainei și refugiaților ucraineni, precum și propunerile legate de reconstrucția acestei țări.

Aderarea României la spațiul Schengen și implicarea sa activă în protejarea frontierei externe a Uniunii Europene va fi, totodată, abordată în cadrul discuțiilor.

Și cererile de acordare a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, precum și sprijinul concret pentru integrarea europeană a acestora vor mai figura pe agendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here