Emiratele Unite ar putea dezvolta un program în parteneriat cu NASA, prin care se dorește testarea unor modele de cercetare pentru a crește alimente proaspete în spațiu. Anunțul a fost făcut recent de un înalt oficial al NASA, în baza căruia sunt recunoscute eforturile îndelungate ale Emiratelor în studiul securității alimentelor de pe Pământ, inițiative care se vor dovedi folositoare în acest sens.

Dr. Craig Kundrot, directorul Cercetării și aplicațiilor în domeniul vieții spațiale și al științelor fizice la Nasa, a declarat că echipa sa este dornică să colaboreze cu Emiratele Unite pentru realizarea acestui proiect.

„Vorbim cu Departamentul Agriculturii din SUA despre colaborări globale și știm că securitatea alimentară este importantă pentru Emiratele Unite. Există o mulțime de terenuri comune în care am putea colabora la aplicații spațiale pentru cultivarea de alimente proaspete din fermă în spațiu prin intermediul noilor tehnologii”, a spus dr. Kundrot pentru The National. 

În cadrul misiunilor spațiale lungi, cum ar fi misiunea Marte, o varietate nutritivă va fi esențială pentru menținerea sănătății și bunăstării călătorilor spațiali.  Ca atare, oamenii de științo și cercetătorii încearcă să reducă dependența alimente rehidratate a echipajelor care au misiuni în spațiu de și să le înlocuiască treptat cu cele proaspete.

Astfel, având în vedere accentul uriaș pe care Emiratele Arabe Unite îl acordă tehnologiilor inteligente din acest domeniu, dr. Kundrot a spus că o astfel de colaborare poate duce la multe dezvoltări interesante.

„Emiratele Arabe Unite pun un accent deosebit pe robotică … utilizarea roboticii poate ajuta la creșterea și recoltarea plantelor, dar și la selecția plantelor.”, a mărturisit acesta pentru The National.

În septembrie, în timpul călătoriei istorice a lui Hazza Al Mansoori către Stația Spațială Internațională, fostul pilot de luptă, care este acum notat ca primul Emirat care a călătorit în spațiu, a efectuat o serie de experimente zilnice. Unul a inclus impactul microgravității asupra ratelor de germinare a semințelor.

În timp ce metoda actuală de creștere a alimentelor în spațiu folosește saci de semințe, capacitatea limitată de reținere a apei face dificilă cultivarea anumitor tipuri de culturi dincolo de soiurile de salată.

Sursă Foto: stuttgarter-zeitung.de

Sursa: editiadedimineata.ro

Comments

comments

DISTRIBUIȚI