Elevii vor primi din toamnă o masă caldă sau alimente în valoare de şapte lei pe zi

0
426

Potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor primi un supliment alimentar suf forma unui pachet alimentar sau a unei mese calde pe zi în perioada desfăşurării activităţii didactice.

Conform proiectului lansat în dezbatere publică, elevii din invatamantul primar si gimnazial din 22 de scoli, majoritatea din mediul rural, primesc din toamna, timp de un an, un pachet alimentar sau o masa calda pe zi, in valoare de sapte lei.

Valoarea limita a pachetului alimentar sau a mesei calde este de sapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar. Suma cuprinde pretul produselor, cheltuielile de transport, distributie si depozitare a acestora. Suma alocata va fi actualizata periodic, prin hotarare a Guvernului, in functie de evolutia preturilor si tarifelor, se arata in proiectul de act normativ.

Documentul mai prevede ca, la cererea motivata a parintilor, elevii care, din considerente de natura medicala, culturala ori religioasa, nu pot beneficia de pachetul alimentar sau masa calda, vor primi produse alimentare adecvate, in limita acelorasi 7 lei.

Scolile raspund de respectarea normelor igienice de depozitare a acestor alimente.

Din cele 22 de scoli unde va fi aplicat programul pilot, 15 sunt din mediul rural si sapte din urban. Cele din mediul rural sunt din judete Dambovita, Calarasi, Constanta, Arad, Vaslui, Bistrita-Nasaud, Teleorman, Brasov, Prahova, Caras-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Cluj si Tulcea, iar cele din urban sunt din Iasi, Constanta, Cluj, Harghita, Timisoara si Slobozia, precum si din Sectorul 5 al Capitalei.

Proiectul pilot va fi derulat un an scolar, iar la finalul acestei perioade va fi facuta o analiza in urma careia Guvernul va decide oportunitatea extinderii acestui program la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here