Elevii şi profesorii, obligaţi să meargă lunar la psiholog

788 views

La începutul lunii viitoare se va depune un proiect legislativ prin care se va cere Ministerului Educației să înființeze în fiecare unitate de învățământ din România câte un cabinet de psihologie în care vor lucra specialiști în domeniu.

Potrivit Libertatea.ro, proiectul de lege prevede ca fiecare elev, student sau copil la grădiniță să fie supus lunar unui control psihologic de rutină, după fenomenul de consum de droguri din școli și violență.

”Nu vrem să băgăm frica în copii sau părinți, dar foarte mulți dintre elevi și studenți nu au parte de o consiliere psihologică atunci când întâmpină anumite probleme. Cred că un control lunar, adică o discuție cu specialistul ar prinde bine fiecăruia, atât copiilor cât și dascălilor. Dacă specialistul constată din timp anumite probleme de comportament, atunci este mult mai ușor ca acestea să fie tratate. În acest fel se vor evita evenimentele neplăcute, care sunt cu zecile în școlile, liceele și universitățile noastre”, a declarat unul dintre inițiatori.

Comments

comments