Elevii şi profesorii Colegiului Brătianu au răspuns la „ecOprovocarea” Asociaţiei ViitorPlus. Ei luptă pentru marele premiu de 10.000 de lei.  Elevii şi profesorii Colegiului Brătianu au răspuns la „ecOprovocarea” Asociaţiei ViitorPlus. Concursul se desfăşoară pe cinci componente: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară (reutilizare obiectelor).

Elevi și profesori de liceu, din toată țara, aprofundează cunoștințe legate de protejarea mediului și derulează activități practice de îngrijire a naturii. Profesorii participă la o serie de webinarii despre metodele non-formale de predare și organizarea eficientă a acțiunilor de protecție a mediului, în timp ce elevii iau parte la ateliere educaționale non-formale privind provocările actuale ale mediului și soluțiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora.

Echipe de minim 4 elevi și un profesor, vor derula activități de protecția mediului toate cele cinci categorii de concurs. Toate activitățile vor fi punctate conform Regulamentului, iar cei mai implicați membri ai echipelor, clasați la finalul concursului pe primul loc, vor participa la următoarea Tabără de leadership pentru mediu ecOprovocarea.

Programul extra-școlar ecOprovocarea a fost creat de asociația ViitorPlus, în urmă cu 9 ani, din dorința de a acoperi nevoia de educație pentru mediu a tinerelor generații. De-a lungul timpului a trecut prin diferite transformări și au fost adăugate componente pentru o experiență educațională completă, cu beneficii pe termen lung pentru elevii și profesorii voluntari care participă an de an.

Proiectul Concursul Național ecOprovocarea – se află la cea de-a III-a ediție, iar în anul școlar 2018-2019 se derulează cu sprijinul Raiffeisen Bank, prin Programul de granturi „Raiffeisen Comunități” 2018, Eximtur și a L’Oreal România.

Comments

comments