Elevii Şcolii “Tudor Vladimirescu” din Piteşti, campionii ECOATITUDINE

0
1260

* Pentru al doilea an consecutiv, ei au colectat cea mai mare cantitate de deşeuri de hârtie şi carton.

* Theodora Enăştescu şi Alexandra Constantin au creat cele mai frumoase machete pentru SuperEroul Ecoatitudine  

Pentru al doilea an consecutiv, copiii care învaţă la Şcoala “Tudor Vladimirescu” din Piteşti s-au dovedit a fi campionii ECOATITUDINE. Ei au reuşit să câştige la trei categorii din cele cinci ale concursului cu acelaşi nume lansat de Revista INFOMEDIU Europa. Premierea a fost făcută marţi, 22 noiembrie, la Primăria Piteşti, alături de Stere Creţu – coordonatorul concursului fiind prezenţi şi Cornel Ionică – primarul Piteştiului, Gabriel Moiceanu – directorul executiv al ADI SERVSAL Argeş, partenerul Ecoatitudine, şi Dumitru Sârboiu – directorul firmei SOTA Grup 21 SA, sponsorul concursului.

Împreună cu profesorii, părinţii, bunicii dar şi cu vecinii, elevii şcolii „Tudor Vladimirescu” au colectat cea mai mare cantitate de hârtie şi carton dintre toate cele 74 de şcoli din întrega ţară înscrise în concurs – 8.980 de kilograme! Drept răsplată, ei au primit un laptop pe care să îl folosească la şcoală, pentru viitoarele programe de educaţie ecologică
Theodora Enăştescu (clasa a II-a D), alături de învăţătoarea sa, prof. Anisia Smaranda, şi Alexandra Constantin (clasa a IV-a D), îndrumată de prof. Simona Săbăreanu, au realizat două dintre machetele cele mai apreciate în categoria SuperEroul Ecoatitudine şi au fost premiate cu câte o consolă de jocuri şi o trotinetă.

Cum au reuşit? „Ne-a fost uşor să strângem această cantitate pentru că am avut şi comunitatea alături de noi: părinţii şi bunicii, ba chiar şi vecinii şcolii, care au văzut că noi punem deşeurile separat, au venit să ne întrebe dacă pot pune şi ei la fel! Un exemplu sunt cadrele noastre didactice, care dimineaţa vin şi pun în containerele dedicate toate deşeurile reciclabile. Pentru noi e natural să procedăm aşa. Chiar dacă s-a terminat deja concursul, la noi, la şcoală, containerele sunt în continuare pline, livrăm selectiv şi acum! A devenit o obişnuinţă! Toată lumea care face curăţenie în week-end vine luni la şcoală cu hârtia colectată separat, PET-urile separat…” a explicat secretul succesului Simona Săbăreanu, supranumită Doamna ECO, coordonatoarea programelor ecologice care se derulează în şcoală.

„Ecoatitudine de azi, încercarea noastră de a aduce cantităţi către reciclare şi a explica nişte noţiuni elementare, reprezintă o picătură într-un ocean, dar noi vrem, până în 2020, când se termină programul de concurs, să ajungem să schimbăm mentalităţi! Să ajungem să spunem că alături de copii vor recicla şi părinţii, şi bunicii, din obişnuinţă, pentru că aşa simt, nu pentru că îi motivăm cu un premiu! Sper că veţi ajunge ca Piteştiul să fie acel Oraş Verde pe care văd că vi-l doriţi!” a declarat şi Stere Creţu, directorul publicaţiei InfoMediu Europa.

„Apreciez eforturile copiilor şi ale profesorilor coordonatori, mai ales că există precedentul, ei au câştigat şi anul trecut! Chiar dacă anul viitor proiectul Ecoatitudine va căpăta amploare, vor fi mult mai multe şcoli înscrise şi mult mai mulţi copii implicaţi, şi vor fi şi alte teme, cred că vă veţi descurca! Eu mi-aş dori să facem un pic de educaţie inversă, ca voi, copiii, să trageţi de mânecă părinţii şi bunicii, chiar şi colegii, care nu se comportă corect cu mediul înconjurător: aruncă deşeurile pe stradă, nu le pun cum trebuie… Piteştiul este un oraş frumos, primăria face eforturi ca în fiecare zi să îl facă şi mai frumos! Depinde de noi cât de curat îl ţinem. Iar voi aţi demonstrat că sunteţi implicaţi în această activitate, dovada e pe masă, premiile pe care le-aţi câştigat. În ceea ce ne priveşte, vom continua să vă fim alături şi vom continua parteneriatul” a declarat şi Gabriel Moiceanu, directorul executiv ADI SERVSAL Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here