Familiile care au membri vulnerabili la infectarea cu coronavirus, pot să își țină copiii acasă, în baza unei adeverințe de la medic. În acest caz, ei vor face școala online. Directorul de comunicare al Ministerului Educatiei si Cercetarii a explicat ca scolile pot accepta adeverinte medicale de la medicul persoanei sau persoanelor bolnave din familie, prin care se recomanda ca copilul sa invete de acasa, conform edupedu.ro

“Scolile stabilesc cine vine si cine nu vine fizic in incinta unitatii de invatamant. Daca exista o persoana care are comorbiditati si locuieste in aceeasi casa cu elevul, fie ca vorbim de bunici sau de parinti, atunci familia poate opta pentru educatia online, de la distanta.

Ei trebuie sa prezinte la scoala o adeverinta de la medicul curant al persoanei bolnave sau de la medicul de familie in care sa fie precizata recomandarea ca elevul sa invete de acasa, avand in vedere gradul de boala al persoanei respective si riscul de contaminare cu Sars-CoV-2 pe care copilul il poate aduce acasa”, a explicat directorul de comunicare al Ministerului Educatiei, Oana Grigore.

In cazul in care membrii familiei nu prezinta comorbiditati, iar scoala la care este inscris copilul se decide sa fie urmat scenariul verde, in care toti elevii sunt prezenti in sala de clasa, parintii vor fi nevoiti sa se conformeze si sa isi trimita copilul la scoala.

Comments

comments