Elevii piteşteni de la Şcoala Ion Pillat, în vizită la colegii de la O.S. Mihe Pintarja Toleda din Velenje, Slovenia. Mai 2017, „Embracing Everyone”

0
1411

 

În săptămâna 21-27 Mai o delegație din Școala Gimnazială „Ion Pillat” formată din 2 profesori (Cornelia Soare, Petre Georgeta) și 4 elevi (Mihai Rîpeanu, Teodor Ivașcu, Sonya Dang, Teodora Ghiață) a participat la cea de-a doua mobilitate, care a avut loc în Slovenia, în cadrului proiectului „Embracing Everyone” finanţat prin intermediul Erasmus+, coordonat de prof. Georgeta Petre.

Copiii au cunoscut un colț din Europa, fascinant prin istorie și prin îmbinarea modernului cu tradiționalul, deoarece orașul Velenje în care se află școala parteneră este un oraș construit în urmă cu 50 de ani. În această săptămână copiii au participat la wokshopuri în aer liber, au gătit mâncare tradițională și au învățat alături de parteneri dansuri tradiționale.

De asemenea au admirat programele artistice susținute de elevii sloveni și au fost parte din spectacolul muzical „Micul Prinț”. Au aflat despre modul cum se desfășoară orele în școala O.S. Mihe Pintarja Toleda din Slovenia , dar și despre sistemul de învățământ al acestei țări.

Cu acest prilej, elevii piteşteni au vizitat peștera unicat în Europa, Postojna, dar și Ljubljana, un oraș multicultural. Colaborarea în proiectul „Embracing Everyone”, din care mai fac parte şcoli din Marea Britanie şi Italia, şi aplicarea celor cinci strategii din acest proiect au ca scop îmbunătăţirea competenţelor profesorilor şi ridicarea nivelului calității predării în unităţile de învăţământ. În luna noiembrie Şcoala Ion Pillat va fi gazdă pentru partenerii din Slovenia şi Italia și va pune în aplicare strategia didactică-învățare bazată pe proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here