La începutul anului şcolar, elevii ce provin din familii cu venituri mici ar trebui să beneficieze de rechizite gratuite.

Deşi Ministerul Educaţiei a repartizat Inspectoratelor Judeţene bani în vederea achiziţionării pachetelor cu rechizite gratuite, suma pe elev, adică 25 de lei, este prea mică pentru a cumpăra toate rechizitele ce ar trebui incluse în acest pachet.

Inspectorul şef al Inspectoratului Școlar Judeţean Argeş, Dumitru Tudosoiu, a declarat că este foarte probabil ca elevii din Argeş să nu primească rechizitele şcolare. ”În ceea ce priveşte rechizitele şcolare, suntem în proces de selecţie a firmei care le va distribui. Nu am să permit să distribuim rechizitele prin intermediul unei firme care cere foarte mult. La fel ca şi anul trecut, este posibil să nu oferim rechizitele pentru că nu este respectată legislaţia. Suma alocată pentru fiecare elev este de 25 de lei. Cu 25 de lei ar trebui să luăm la licitaţie un ghiozdan cu întăritură pentru spate, o trusă trigonometrică în penar metalic, câteva caiete, un stilou, pixuri, creioane colorate. Părinţii cred că ştiu cel mai bine că nu se poate cumpăra cu o asemenea sumă nici măcar un ghiozdan. În aceste condiţii nu cred că elevii vor primi în anul şcolar 2016-2017 rechizite”, a declarat Dumitru Tudosoiu.

Comments

comments