Elevii care chiulesc rămân fără bani de la stat! Ajutorul social va fi diminuat în funcție de absențele de la școală

Deși în România există un mare deficit de forță de muncă în domeniul construcțiilor și al agriculturii, 240.000 de familii sunt asistate social în țara noastră și primesc de la stat venitul minim garantat. Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, atrage atentia ca ajutorul social acordat unei familii va fi diminuat in functie de absentele nemotivate pe care le au copiii la scoala. Mai exact, daca un copil are 10 absente, se va taia 20% din ajutorul social al familiei lui, iar daca are 20 de absente nemotivate i se va taia 50% din ajutorul social.

In acest sens exista deja in vigoare o ordonanta de urgenta, existand familii care isi retrag copiii de la scoala tocmai pentru a primi ajutor social. Ministrul a mai precizat ca exista familii aflate la cea de-a treia generatie de someri si ca in aceste familii copiii sunt retrasi de la scoala inainte de a termina clasa a VIII-a, tocmai pentru a nu avea o meserie si a putea deveni asistati social.

De aceea, din luna august a intrat in vigoare o ordonanta care prevede ca, dupa ce un elev a acumulat mai multe absente nemotivate, familiei sale sa ii fie diminuat ajutorul social. Exista deja un proiect de lege in Parlamentul Romaniei care prevede ca o persoana care a refuzat un loc de munca nu va mai primi ajutor social sau indemnizatia de somaj”, a spus ministrul Muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here