Elevii aflaţi în izolare sau bolnavi de COVID-19 vor susţine probele de Evaluare Naţională conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educaţiei, se arată într-un ordin al ministrului Monica Anisie publicat vineri în Monitorul Oficial.

“Pentru elevii care solicită şi primesc în cazuri justificate aprobarea Comisiei Naţionale de susţinere a probelor scrise cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă / probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIIII-a în anul şcolar 2019 – 2020”, se precizează în ordin.

Conform calendarului aprobat de MEC, în intervalul 2 – 5 iunie are lor înscrierea la Evaluarea Naţională, pe 15 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 17 iunie – la matematică.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 18 iunie proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatelor până la ora 14,00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8,00 – 12,00, se vor depune contestaţiile.

Pe 27 iunie se vor afişa rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.

Comments

comments