Elevele de la Colegiul Neniţescu din Piteşti care au încercat să se sinucidă, trimise la Bucureşti, la Toxicologie

Cele două eleve de la Colegiul Neniţescu care au încercat să se sinucidă cu doze mari de Paracetamol, au fost tratate de urgenţă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, iar de aici au fost trimise la secţia de Toxicologie a Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

 

Potrivit medicului de gardă de la Urgenţa Pediatriei, una a ingerat 23 de pastile, adică o doză de circa 11 grame de Paracetamol, iar cea de a doua, 17 pastile, echivalentul a 9 grame.

Într-o astfel de cantitate Paracetamolul poate provoca insuficienţă hepatică şi renală şi a altor organe. „Au primit îngrjiri de urgenţă, s-a făcut tot ce trebuia, lavaj gastric şi administrarea de antidot, dar pentru că nu am reuşit să aflăm cât timp trecuse de la momentul ingerării şi cât s-a asimilat deja din substanţă, ca să evităm apariţia unor complicaţii, am decis transferarea lor la Grigore Alexandrescu, la Toxicologie. Nu am reuşit să aflăm nici motivaţia, nu au vrut să explice de ce au făcut acest lucru!”, ne-a declarat medicul care le-a tratat, dr. Viorel Enache de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie.  

Azi dimineaţă, două puştoaice, eleve la Colegiului Neniţescu din Prundu, fostul Liceu 4, una de 15 ani, respectiv 16 ani, au înghiţit medicamente, fiind nevoie de intervenţia echipajelor SMURD pentru a li se acorda primul ajutor. Salvatorii au fost alertaţi de o colegă, care le-a găsit căzute în curtea liceului.

“Am fost sunaţi pe 112 de o altă elevă a liceului care a anuţat că are două colege care au luat medicamente. Am trimis două ambulanţe SMURD, cea de Terapie intensivă mobilă (TIM) şi una B2, cu echipaj de 3 persoane cu instruire paramedicală. Nu se ştie ce au vrut să facă! Cele două erau conştiente şi au declarat că au înghiţit paracetamol, că ameţesc şi le doare capul! Au fost trimise la Spitalul de Pediatrie Piteşti pentru consult medical amănunţit!”, ne-a declarat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here