Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate în Costa Rica. În momentul reţinerii, Udrea se afla într-o cafenea

Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate în Costa Rica după ce poliţia locală a pus în aplicare o cerere a Interpol. Informația a fost confirmată joi dimineață de avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu.

Cele două femei erau date în căutare pentru a ispăşi pedepse pronunţate de către justiţia din România.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a dat detalii, într-o intervenţie telefonică la Digi24, despre circumstanţele în care a fost reţinut, în Costa Rica, clientul său. „Nu am apucat să vorbesc cu Elena Udrea. Am vorbit cu Adrian (Adrian Alexandrov, iubitul fostului ministru, n.r.). Ceea ce ştiu este că, în momentul reţinerii, ea se afla la o cafenea. A venit cineva şi s-a prezentat ca fiind de la Interpol şi a invitat-o la sediu. În acest moment, Elena Udrea este la sediul Interpol“ a declarat Rădulescu. Potrivit avocatului, Elena Udrea va fi prezentată instanţei de judecată, dar este de părere că nu se va dispune măsura de extrădare, mai cu seamă că fiica fostului ministru are cetăţenie costaricană. „Drepturile fetiţei sunt protejate de Protecţia Copilului din Costa Rica. Una dintre prevederi este că un copil nu trebuie despărţit de mama lui. Instanţa va analiza toate detaliile şi, cu siguranţă, va ţine cont de statutul de azilant pe care îl are Elena Udrea“ a adăugat avocatul.

Într-un comunicat de presă, Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica confirmă că Elena Udrea a fost reţinută în jurul orei locale 10.00 (19.00 ora României, n.r.), în timp ce Alina Bica a fost reţinută patru ore mai târziu.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute” şi se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire.

Alina Bica a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru ”favorizarea făptuitorului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.