Elena Iagăr, managerul Centrului de Cultură şi Arte Argeş, este doctor în filologie!

Dăruire şi pasiune, abnegaţie şi profesionalism. După ani de muncă, Elena Iagăr, managerul Centrului de Cultură şi Arte Argeş, a obţinut titlul de doctor în filologie. Pe lângă realizarea personală, titlul de doctor în filologie este şi o dovadă de respect din partea Elenei Iagăr faţă de cea mai prestigioasă instituţie de cultură din judeţ.

Calificativul FB a fost acordat de o comisie din care au făcut parte Înaltpreasfințitul academician doctor Irineu Popa, arhiepiscop al Craiovei și mitropolit al Olteniei, Laura Iliescu, cercetător științific I la Institutul de Etnografie și Folclor „Constantin Brăiloiu” al Academiei Române și prof. univ. dr. Gheorghe Bârlea de la Universitatea Ovidius din Constanța.

Teza „Troița în spațiul comunitar – artefact ritual, decorativ“  o cercetare aprofundată a troiței ca simbol primordial al legăturii dintre cer și pământ, devenită emblemă identitară pentru cultura tradițională românească, în granițele actuale ale României și în comunitățile românești.

Gabriela Nedelcu-Păsărin:O mare bucurie! Încă o teză de doctorat la final! Elena Iagăr, împreună cu membrii Comisiei, la susținerea publică a tezei, însoțită de meșterii populari performeri în tehnici de construcție a troițelor și un Tezaur Uman Viu, tanti Viorica Ollivoto”.

Elena Iagăr:Aduc, și pe această cale, mulţumiri speciale conducătorului meu științific, doamna prof. univ. dr. habil. Gabriela Nedelcu-Păsărin, pentru sprijinul oferit pe parcursul realizării cercetării mele, pentru îndrumarea riguroasă, disponibilitate și harul pedagogic în ceea ce priveşte direcționarea mea pentru elaborarea unei teze originale, care să valorifice un inedit și important segment al patrimoniului cultural specific Argeșului și Muscelului. Îmi exprim, totodată, gratitudinea față de membrii Comisiei de îndrumare pe parcursul cercetării doctorale: conf. univ. dr. Gabriel Coșoveanu, lect. univ. dr. Gabriela Gheorghișor, lect. univ. dr. Andreea Bratu, pentru generozitatea sfaturilor oferite.

Le mulțumesc, de asemenea, tuturor celor care mi-au fost alături pe acest drum sinuos, dar important și captivant al cercetării: soțului meu care a înțeles și a sprijinit demersul meu, meșterilor mei dragi Dan Gherasimescu, Ion Rodoș și Tică Vasile, și altor persoane care și-au făcut timp pentru interviuri și tuturor celor care mi-au fost alături fie și doar cu un gând bun în diferite etape ale cercetării mele”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.