Efectele tragice ale pandemiei. 60 de milioane de oameni vor ajunge la sărăcie extremă și vor trăi cu mai puțin de 2 dolari pe zi

0
170

Până la 60 de milioane de oameni vor fi împinși spre „sărăcia extremă” de către coronavirus, avertizează președintele Băncii Mondiale, citat de BBC.

David Malpass a declarat că banca se așteaptă ca economia globală să scadă cu 5% în acest an. Pandemia a dus deja la pierderi de locuri de muncă și la falimente, țările mai sărace fiind cele mai afectate.

„Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă – ceea ce șterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani”, a spus Malpass.

Banca Mondială definește „sărăcia extremă” traiul cu mai puțin de 1,90 dolari de persoană pe zi.

Malpass a spus că 100 de țări, în care locuiesc 70% din populația lumii, au primit deja finanțare de urgență. În același timp, Jamie Dimon, directorul executiv al băncii JP Morgan, a declarat că pandemia ar trebui să acționeze drept un apel la constituirea unei societăți mai echitabile.

„Este speranța mea că vom folosi această criză drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creează și susține oportunități pentru mai mulți oameni, în special pentru cei care au rămas prea mult timp în urmă”, declară Dimon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here