O nouă probă obligatorie ar putea fi introdusă la Bacalaureat. Este vorba despre Educație Fizică și Sport, iar argumentul cu care inițiatorii proiectului îşi motivează intenţia este că că în acest fel va crește nivelul de sănătate a tinerilor.

Propunerea a fost deja înaintată Parlamentului, iar în proiect este invocat faptul că, din anul 2016, 1 din 3 tineri nu face sport, iar 9 din 10 petrec opt ore pe zi în fața televizorului, pe internet sau cu jocurile video. Inițiatorii proiectului mai spun că lipsa sportului omoară la fel de multe persoane ca și fumatul, 1 din 10 decese premature fiind cauzate de sedentarism.

„Evaluarea competențelor motrice formate pe durata învățământului liceal, pentru elevii apți din punct de vedere medical să desfășoare activități de educație fizică și sport” este definiția pe care au dat-o iniţiatorii.

„Programa încărcată și numărul de ore crescut pentru disciplinele teoretice determină elevii și tinerii să acorde din ce în ce mai mult timp activităților de studiu și foarte puțin sau deloc mișcării și sportului. Efortul intelectual al elevilor și studenților nu este completat cu activități sportive la nivel de unitate de învățământ prin care aceștia să își pună în mișcare mușchii și corpul. (…ヲ) elevii și părinții acestora sunt mai preocupați de discipline precum matematica și limba română și de multe ori tratează sportul ca pe o activitate inutilă, de unde copiii pleacă murdari, transpirați și obosiți” se arată în proiect.

Comments

comments