Vlad Voiculescu a depus juramantul ca ministru al Sănătăţii vineri seară, la Cotroceni.

“Vă felicit pentru preluarea cu mult curaj a acestui mandat. Dumneavoastră sunteţi cunoscut multora prin faptul ca v-aţi implicat într-o chestiune a sistemului de sănătate din România când mulţi îşi pierduseră speranţele. Aţi reusit atunci să rezolvaţi o problemă foarte complicatp, citostaticele. Aţi redat speranţa. Acum aveţi şansa să vă implicati din poziţia de ministru şi să corectaţi problemele sistemice din sănătate. Este cumva paradoxal că acest Guvern cu un mandat limitat trebuie să se lupte cu probleme vechi”, i-a spus presedintele Klaus Iohannis.

Vlad Voiculescu este fondatorul Retelei Citostaticelor si vicepresedintele uneia dintre cele mai mari organizatii europene de pacienti (European Cancer Patient Coalition).

El are o experienta de peste 10 ani in consultanta financiara la Viena si in activitati caritabile in domeniul sanatatii in Romania. La Viena, a administrat proiecte internationale de finantare a infrastructurii de sanatate, dar si in domeniile energie si transporturi. La inceputul acestui an, Voiculescu a revenit in Romania si ocupa, inaintea numirii la Ministerul Sanatatii, functia de director de cabinet al ministrului Finantelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a initiat in 2008 asa numita Retea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toata Europa care aduceau gratuit in Romania citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Retelei Citostaticelor a fost relatata pe larg in toata media din Romania si din afara, initiativa reusind sa stimuleze schimbarea legislatiei in domeniul monitorizarii citostaticelor esentiale.

In 2013, Voiculescu a fost ales vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition (ECPC), cea mai mare coalitie europeana care lupta pentru drepturile pacientilor diagnosticati cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacientilor ai European Society of Medical Oncology.

In noiembrie 2015 a initiat discutiile cu spitalele din Austria si a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul si tratamentul pacientilor de la Colectiv in spitale din Austria si Germania.

In 2014 a fondat, alaturi de jurnalista Melania Medeleanu, MagiCAMP, prima tabara destinata exclusiv copiilor cu afectiuni oncologice din Romania. Tabara este gratuita si functioneaza pe baza de voluntariat si donatii.

Comments

comments