Vineri, 13 martie, la conferinţa săptămânală a PMP Argeş a fost invitată cunoscută scriitoare Elisaveta Novac care şi-a lansat cartea „Ecaterina de Alexandria, mireasa lui Iisus”.

Apariţia acestei cărţi despre viaţa şi pătimirile sfintei mari muceniţe Ecaterina de Alexandria a fost posibilă datorită donaţiei făcute de preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf. „Îmi face deosebită plăcere să o avem pe doamna Novac astăzi, alături de noi într-o asemenea împrejurare şi aştept să ne întâlnim când îşi va lansa şi următoarea carte. Sponsorizăm în cultură pentru că avem nevoie de cultură. Cine investeşte în cultură reuşeşte în orice domeniu”, a precizat preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf.

De asemenea, şi doamna Elisaveta Novac a ţinut să-i transmită un mesaj preşedintelui PMP Argeş pentru ajutorul acordat: „Apariţia acestei cărţi despre viaţa şi pătimirile sfintei mari muceniţe Ecaterina de Alexandria a fost posibilă prin donaţia distinsei familii Cătălin Cornel şi Paulina Bulf, oameni cu suflete mari şi cu dragoste pentru valorile creştine, pentru cultură şi artă. Cu această ocazie le mulţumesc din adâncul inimii”.

Sfânta mare muceniţă Ecaterina a fost fiică de împăraţi. Era foarte frumoasă, inteligentă şi cu darul vorbirii alese. În plus, învăţase toate limbile vremii şi studiase culturile lumilor vechi, devenind o adevărată intelectuală.

Dorind un mire pe măsura vredniciei sale şi negăsindu-l printre pământeni, prin revelaţie dumnezeiască L-a cunoscut pe Iisus. A devenit mireasă pentru Mirele ceresc, căutându-l cu fervoare şi urmând chinurile Lui printr-o voinţă neţărmuită în care a locuit şi a lucrat Duhul lui Dumnezeu.

A luptat împotriva idolilor, convertind la creştinism pe lângă un numeros popor din Alexandria, 150 de cărturari, pe comandantul Porfirie cu oştenii de la curtea împăratului Maximian şi pe împărăteasa Augusta, soţia acestuia. Trăind o iubire paradisiacă a devenit sfântă, exprimând relaţia ideală dintre Hristos şi oameni. Iubirea Ecaterinei este reală, putând fi redată prin concepte care poartă în ele sâmburii divinităţii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI