ECAD. Scanarea 3D – evoluție fără precedent în domeniul construcțiilor

Scanarea 3D este o tehnică modernă cu ajutorul căreia se obțin detalii precise cu privire la geometria unei structuri, printr-o metodă rapidă și non-invazivă.

De ce este utilă scanarea 3D?

Prin scanarea 3D se obține modelul digital al clădirii, prin care se pot constata probleme și denivelări, care poate fi util pentru restaurarea acesteia sau pentru studii arheologice. Modelul digital este util specialiștilor din domeniul construcțiilor, inginerilor și arhitecților și ajută la obținerea rapidă și în detaliu a datelor despre clădire dintr-o singură intervenție, efectuarea intervențiilor la timp, detectarea și remedierea problemelor ascunse, comparare înainte și după restaurare.

Ce clădiri pot fi scanate 3D?
Metoda de scanare 3D clădiri se poate aplica următoarelor construcții:
• clădiri vechi și noi;
• clădiri civile;
• construcții industriale.

Această metodă modernă este ideală pentru scanarea unor clădiri foarte vechi, care prezintă riscul de a fi degradate în cazul măsurătorilor efectuate în mod tradițional, prin intervenție umană.

Ce beneficii are scanarea 3D?

Rapiditatea cu care se colectează date, dar și economia de bani și timp, pentru că nu mai sunt necesare deplasările multiple pe teren, informațiile se obțin dintr-o singură vizită și pot fi accesate în orice moment. Un alt avantaj este coordonarea de la locul construcției, care este facilitată de obținerea unor informații precise și diminuează posibilitatea de transmitere a unor date eronate. Șansele de a întreprinde un proiect de succes, fie că e vorba de reabilitarea unei clădiri istorice sau de restaurarea unei case învechite, sunt sporite prin utilizarea acestei metode moderne.

Informații detaliate și soluții topografice profesioniste pentru toată perioada derulării proiectelor dumneavoastră pe ecad

Cine suntem? Firmă de cadastru și topografie care oferă servicii cadastrale profesionale, folosind cea mai avansată tehnologie în domeniu, scanare 3D clădiri, fotogrametrie, ridicare topografică, măsurători terestre, digitalizări monumente și intabulare in Pitești, județul Argeș, precum și în toată țara în funcție de tipul și mărimea lucrării.

Dacă vrei să vezi ce documente sunt necesare pentru operațiuni de cadastru și carte funciară poți intra și pe site-ul topocadarges.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.