ECAD. Ai o casă-monument? Cum îi poți readuce farmecul de odinioară

Clădirile istorice sunt cele ce ne amintesc de istoria locului. În foarte multe orașe din România încă mai întâlnim clădiri monument care nu și-au pierdut farmecul de odinioară, însă care au nevoie de restaurări.

Etapele pentru reabilitarea unei case-monument

Firmele specializate deţin tehnologii moderne, care pot stabili gradul de degradare şi paşii necesari pentru ca reabilitarea să aibă loc. O astfel de companie poate realiza o expertiză completă în 5 etape:

1. Releveu de arhitectură şi structură, care constă în măsurarea construcţiei. Pentru realizarea acestor măsurători se utilizează atât tehnici clasice, specifice releveelor interioare, iar în cazul decoraţiunilor şi releveelor exterioare – faţada şi forma acoperişului – se utilizează o tehnologie modernă, de scanare 3D laser, această metodă oferind o precizie mult mai mare.

2. Studiul istoric
Implică serviciile oferite de un profesionist atestat MCC. Acesta realizează o analiză a întregii istorii a clădirii şi toate transformările prin care aceasta a trecut de-a lungul timpului, astfel încât să poată identifica elementele originale ale construcţiei, elementele care au fost refăcute şi chiar elementele pentru care intervenţia trebuie să se realizeze cu o atenţie sporită.

3. Studiul geotehnic
La această etapă se apelează, în general, când accesul la proiectul iniţial a clădirii este imposibil. Realizarea acestui studiu constă în forarea la o adâncime de 6 metri, pentru a se putea identifica nivelul pânzei freatice, consistenţa şi componența solului. Rezultatele au rolul de a contribui la stabilirea măsurătorilor necesare pentru asigurarea rezistenţei şi consolidării clădirii.

4. Evaluarea rezistenţei şi stabilităţii
În realizarea acestei etape de evaluare se analizează materialele de construcţii în laborator şi se scanează armăturile, pentru a putea fi stabilită rezistența şi stabilitatea clădirii. Firmele de topografie vor utiliza toate echipamentele şi tehnologiile pe care le deţin, de la fotogrametrie, până la scanarea 3D şi realizarea de măsurători cu staţia totală.

5. Raportul de expertiză tehnică
Realizarea acestui raport se bazează pe toate analizele şi studiile efectuate în etapele anterioare, astfel încât să se poată stabili tipul de intervenţie, dintre cele două disponibile, minimală şi maximală.

Informații detaliate și soluții topografice profesioniste pentru toată perioada derulării proiectelor dumneavoastră pe ecad

Puteți urmări și pagina de Facebook https://www.facebook.com/www.ecad.ro

Cine suntem? Firmă de cadastru și topografie care oferă servicii cadastrale profesionale, folosind cea mai avansată tehnologie în domeniu, scanare 3D clădiri, fotogrametrie, ridicare topografică, măsurători terestre, digitalizări monumente și intabulare in Pitești, județul Argeș, precum și în toată țara în funcție de tipul și mărimea lucrării.

Dacă vrei să vezi ce documente sunt necesare pentru operațiuni de cadastru și carte funciară poți intra și pe site-ul topocadarges.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here