E oficial! Asimptomaticii infectaţi cu noul coronavirus şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi trataţi acasă. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că Guvernul va adopta azi o Ordonanță de Urgență pentru ca pacienții testati pozitiv la noul coronavirus care nu prezintă simptome și cei cu simptome ușoare, dar fără comorbidități, să fie tratați la domiciliu.

“Vom avea în ședință de Guvern o Ordonanță de Urgență de modificare a legii 136 în care asimptomaticii și oligosimptomaticii și fără comorbidități vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizați de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluați și urmăriți de către organele de drept pentru a rămâne la domiciliu și pentru a putea să-și facă tratamentul, dar a-i proteja și pe ceilalți”.

Potrivit ministrului, mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti.

Tot el a precizat că că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate, pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Comments

comments